Uthyrning av kaniner

Det går att hyra kaniner under en kortare eller längre period under hela året, dock minst 4 veckor. Ett bra sätt tycker vi för de som vill lära sig att ta hand om ett djur och se om intresset håller i sig även efter nyhetens behag.

Efter att ni har fyllt i formuläret kommer vi att kontakta er och boka in en tid för hela familjen för genomgång i hur man tar hand om kaninerna på bästa vis. Efter genomgången får ni gå hem och prata igenom om det känns som att ni är redo att ta det ansvaret som krävs. Vi kontaktar er och vi bokar in en dag och tid för hämtning av kaninerna.

  • Vi hyr alltid ut minst 2 st kaniner tillsammans
  • Ni måste stå för bur som minst följer Jordbruksverkets regelverk
  • Man kan hyra innebur från oss för 200kr (bara ett begränsat antal)
  • Ni får med vattenskål och höhäck
  • Vi tar hand om djuret om de blir sjukt
  • Spån/halm till buren och hö kan ni köpa av oss

Priser:

600 kr per månaden för 2 kaniner.

 

Ibland har vi kaniner som söker för alltid hem. Maila oss om du vill köpa en kanin. odenslund@4h.se

Ibland kan man också få köpa de kaniner man hyrt, ett super bra sätt att skaffa kanin, prova på om de funkar för dig och din familj att ha kanin och om ni och kaninerna trivs ihop.

Många gånger önskar sig barnen ett husdjur. Det man ska komma ihåg är dock att det är ditt ansvar som vuxen att djuret sköts. Den nya familjemedlemmen brukar vara ett uppskattat tillskott men inte helt sällan tröttnar barnen med tiden och det landar på dig som förälder att ta hand om kaninen.

Visste du att kaniner kan leva i 10år och mer! Är du beredd på det ansvaret?

Hyr kanin

Hyr kanin