4H är en ideell barn- och ungdomsförening som är till för ALLA.

Vi riktar oss främst till barn och ungdomar i åldern 6-26 år, men självklart kan du vara medlem även om man inte ligger mellan dem åldrarna. Här kan man känna sig välkommen oavsett bakgrund, sociala förhållanden eller livstro. Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.
Det betyder att vi inte behöver dela våra religiösa och politiska åsikter med någon annan i föreningen för att bli accepterade och att alla är välkomna att hjälpa till så gott de kan. Du kan välja om du bara vill delta i kurser, komma till gården och hänga efter skolan, hjälpa till vid evenemang, kanske bli Stallis eller Helgskötare och hjälpa till med djuren.
Som medlem öppnas också möjligheten att delta i både nationella och internationella 4H-event, som exempelvis Sveriges 4H:s Riksläger, Nordiskt läger,eller varför inte ta chansen att göra ett internationellt utbyte med andra 4H:are genom IFYE?

4H:s verksamhet och tänk kretsar kring de fyra H:na.
Huvud – för kunskap och lärande.
Hjärta – för medkänsla.
Hand – för praktisk färdighet.
Hälsa – för ett sunt levnadssätt.

4H har även ett motto som lyder ”Lära genom att göra.” Detta innebär att man genom praktiska färdigheter ska kunna växa som individ.
4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden.

Vill Du veta mer om 4H och vårt arbete runt om i landet?
– 4H-gårdar i Sverige
Nationella arrangemang
Mer om 4H

sveriges4h-slider-volleyboll

 

IMG_3426

Funkisar