Att utvecklas på Odenslund

Från det året du fyller 10 år har du som medlem möjlighet att utbilda dig till ledare hos oss. Innan du går en utbildning till ledare vill vi att du har gått minst en termin på någon av våra kurser.

Det första steget för dig från 10år är att bli Stallis. För att bli Stallis går man en Stalliskurs. Under kursen träffas vi varje dag klockan 15-17, måndag-fredag under en vecka. Vi har stalliskurser i början och/eller i slutat av varje termin.

På kursen får du lära dig om reglerna på gården, alla djurens dagliga sysslor, vad man får göra som Stallis och vilket ansvar det innebär.
Som ”stallis” får man gå in till djuren på egen hand och hjälpa till på gården med djuren efter skolan, under lov, helger och lediga dagar.

När man är 12år får man åka på ledarkurser och träffa medlemmar från anda 4H-klubbar i distriktet.  Från 14år får man åka och träffa ledare från hela Sverige och från 18år har man möjlighet att åka på utbyte till andra länder med 4H.

Ledare på 4H är med på kurser och på läger. Vi har läger alla lov och grupper alla veckodagar. Som ledare är du med och väljer vilken grupp som passar dig. Som ledare är du en förebild i gruppen, hjälper barnen och får träna både på att ta ansvar och prata inför andra. Vi har alltid en personal med som håller i gruppen. Vi anpassar ledarens ansvar och uppgifter i gruppen efter ålder och erfarenhet. Vi vill att alla ledare ska få möjlighet att växa och utvecklas hos oss.

Som ledare erbjuds du massor av kurser och roliga aktiviteter! Ledarna är alltid välkomna att hänga med oss på gården, de får gärna komma förbi när det är studiedagar i skolan, här kan man bara vara, baka, spela spel, lyssna på musik, hänga med kompisar, lära känna nya människor, pyssla med djuren, driva egna små eller stora projekt osv. Vi har ALLTID personal nära till hands!