Välkommen till Naturhjältarnas 4H-klubb, vad roligt att du hittat hit!

 

KLOVERHJALTEN_FYRAH

 

Här kommer en beskrivning av olika saker man som medlem kan göra i Naturhjältarnas 4-klubb, från ålder.

 

För alla, 0-99

Dagläger och andra endagsaktiviteter med djur, ridning och mer i naturen. Se sidor under rubriken Aktiviteter för att hitta de aktiviteter som är aktuella nu.

3 år

Prova på ridning i Ponnykul

5 år

Ridläger från 5 år, dagläger och andra aktiviteter för hela familjen som familjedagen

7 år

Ridläger från 7 år, dagläger och andra aktiviteter för hela familjen som familjedagen. Ponnykul, vår egna speciella ridskola.

9 år

Ridläger från 7 år och andra veckoläger som lantläger, cirkusläger och teater läger.

10 år

Ridläger från 10 år för erfarna ryttare, dagläger och andra aktiviteter inom föreningen.

12 år

Möjlighet att börja jobba som hjälpledare vid aktiviteter och läger inom föreningen. Vid intresse kontakta styrelsen på naturhjaltarna@4h.se.

13 år

Rikstävling i 4H ämnen, en helg varje år. Från 13–20 år får delta, i lag om 3–5 deltagare.

Du får delta i kubbens styrelse och vara med och påverka.

14 år

Möjlighet att börja jobba som ledare för föreningen vid aktiviteter, läger och ponnyridning. Föreningen erbjuder utbildning och ledardagar.

16år

Sveriges 4H öppnar många dörrar för dig som medlem att resa och upptäcka världen genom utbyten och internationella arrangemang på ett billigt och roligt sätt.

Nordiske Samorganisation for Ungdomsarbejde (NSU), är en paraplyorganisation som arbetar för att stärka samarbetet mellan ungdomsförbund i Norden genom olika arrangemang. Nordiskt läger, Nordisk ungdomsvecka och ledarskola är några av de aktiviteter NSU anordnar.

4H är medlem i organisationen RYE Rural Youth Europe – www.ruralyoutheurope.com 2019 anordnas i november ett event i Köpenhamn med temat Demokrati.

18-30 år

International 4H Youth Exchange (IFYE)

IFYE-utbytet har funnits sedan 1948 och skapades då för att främja världsfreden genom att man fick möta andra kulturer och få fördjupad kunskap om dem och knyta kontakter över hela världen. Detta är, än idag, lika viktigt.

Vid ansökan är det meriterande att ha gjort saker i verksamheten som till exempel att ha varit med och arrangerat aktiviteter, suttit i styrelser med mera.

Sveriges 4H:s samarbetsländer varierar, men vi har haft utbyte med bland annat Australien, USA, Taiwan, Tanzania, Schweiz, Island, Storbritannien, Nya Zeeland och Irland. När man åker som IFYE får man ta del av värdlandets vardag under en period som varierar mellan 4 veckor-6 månader.

 

Vid intresse kontakta styrelsen på naturhjaltarna@4h.se.