Här lägger vi upp berättelser från medlemmar och ledare.

Feedback från vad som var bra sommaren 2017:

-Jag tycker att det har varit jätte roligt dom här två dagarna. Det är ett underbart ställe här, djuren är jätte snälla och mysiga. Att rida i skogen var en dröm. Hoppas jag får komma hit igen för det skulle vara kul.

-Härlig dag. Lugna, förtroende, ingivande ledare, både unga och äldre. Fick lära oss mycket om djuren på gården. Lugna fina djur. Roliga lekar. Bra med pyssel. Mysigt med ”gung” hörnan.

-Vilket underbart ställe för barn och djur. Att det finns, tycker en tacksam mormor.

-Så himla mysigt att få träffa alla djuren och trevliga ledare.

– Bästa dagen på sommaren, t.o.m bättre än Furuvik!  Ebba 6 år

-Allt! Det var sååå roligt!!

-Superbra, allt var fantastiskt!

-En helt underbar dag för mig och mitt barnbarn. Kommer tillbaka!! Nyttigt för oss alla att få umgås med alla djuren 🙂 Trevliga ungdomar och engagerade ledare.

-Jag tycker att det var jätte roligt dom här dagarna för att vi red i skogen och att trava/galoppera och att få vara med alla djuren. Det har också varit roligt för att man fick många nya kompisar.

-Jättebra upplevelse, vi fortsätter komma tillbaka. Ridning, information om hur vi handskas med djuren. Pyssel, möjlighet att känna på och umgås med djuren. Engagerade ledare.

-Att ni var bra ledare. Och att vi fick hålla på med djuren. Och man fick rida.

-Fantastiskt bra och roligt, samt lärorikt.

-Man fick rida, mata djur och titta på små kycklingungar. Det var kul med alla djur.

-Kul med alla hästar och pyssel aktiviteter.

-Jättebra gård, bra och snälla ledare!!! Tack för denna helg!

-Jag tyckte det var superroligt. De tar verkligen hand om oss besökare. De visar och lär oss mer om bandet till djuren man kan bilda.

-Alla djuren, gemenskapen, man blir glad här.

-Tack för 2 fina dagar på dagläger 1-2 juli. Ni har en fantastiskt fin verksamhet där barnen får umgås med djur. God mat + fika, uppskattas att den lagas på plats. Pyssel aktiviteterna runtom är också uppskattade. Fortsätt med det ni gör på det sätt ni gör det. Ni är guld värda!!

-Lära känna nya kompisar och vara med djur. Man får ta hand om djur och lära sig om dom. Många olika slags djur. Bra ledare, bra ordning. God mat. Snälla djur.

-Varierad verksamhet. Trevligt bemötande. Väldigt lugnt och harmoniskt. Toppen på alla sätt. Bra med biljetter.

-Helt fantastiskt ställe! Vilka härliga djur! 2 mycket nöjda och glada barn, som vill komma tillbaka så fort som möjligt. Snälla – Fortsätt! Tack så mycket!

-Jätte trevligt med alla olika djur för barnen. Mina älskar kycklingarna. Bra och trevliga ledare! Otroligt förmånligt med gratis dagläger! Skulle gärna betala lite med per barn för tex fler ledare på plats med barnen/djuren. Barnen nöjda med maten.

-Den här veckan har blivit fantastisk! Underbar. Älskar 4H Björkmuren!

-Att man fick ta hand om djuren. Att man fick se att djuren mår bra. Bra ledare, uppmuntrade alla till att försöka prova på nya saker.

-Allt var bra. det roligaste var att rida i skogen och voltige.

-Allt var jättebra. Det bästa var att rida voltige. Cirkuslägret måste vara kvar för alltid.

-En otroligt trevlig dag för barnen !!

-Allt var kul och att vara med djur hela tiden.

-Allt! Ridning, cirkusträning, maten, djuren, övernattning.

-Mitt besök på björkmuren har varit TOPPEN! Jag tyckte maten var jätte god! och hade jätte kul!

-Allt!! Maten. Djuren. ALLT!

-Allt! Maten, djuren, kompisarna, ledarna. Robban är snäll.

-Vi tyckte det var en väldigt trevlig dag och är mycket nöjda. Tack så mycket! ~Familjen Nygren/Eriksson

 

”Måste bara få tala om att vi (och så många andra jag talat med) är så glada att ni 4H finns i just vår kommun…. Att få komma ut till en gård med djur och faktiskt få ha närkontakt med dem kela, mata, rida, sköta om är fantastiskt… Även att se dessa ledare barn och djur i olika åldrar samspela så bra. Äter, leker & pysslar tillsammans en hel dag utan bråk å stök. Stort tack för den här sommaren!Och hoppas aktiviteterna hos er återkommer!” Vänliga hälsningar Familjen Högberg Järbo

”Tack Petra för idag. Bästa betyget! När vi åkte hem i bilen sa 9-åringen; ”Att rida med Petra och hennes hästar känns i hjärtat… hjärtat släpps liksom fritt.”

Feedback från dagläger sommaren 2016: ”Allting kan få en ny innebörd. Djurläger kan vara ngt helt annat än ”bara” djurläger. Djur ger glädje och hjälper en ofta att vara närvarande i nuet. Här fick vi tydligt erfara att djur och miljö också kan vara en stor källa till egen utveckling och tillväxt för både barn som vuxen.

På djurlägret fick vi stiftat bekantskap med både hästar, får, kaniner, grisar och kycklingar. Barnen har ridit långa turer i skog och mark, fått leda hästarna med annan liten ryttare på, haft fåret Benny som middagssällskap vid bordet och klappat och gosat med kycklingar inne i deras bur. De har fått leka och gjort allsköns pyssel i form av både måleri, snickeri, laborerat med tyger och tovning. Många fina små konstverk har det blivit. Men det viktigaste av allt, de har fått interagera och samspela med både djur, ledare, ungdomsledare och barn. De har fått lära sig att de är gäster i djurens boningar och att behandla djuren väl. De har fått lära sig av äldre och yngre förmågor hur man umgås med djuren, men även fått många intryck och förebilder i hur man kan vara, lära och i trygghet umgås och ta hand om varandra. Barn gör som djur, de läser och lyssnar hela tiden, de tar intryck och de reagerar intuitivt på det som förmedlas. De har en ärlighet och ger feedback tillbaka precis som djur i sin respons.
Detta djurläger var mycket mer än ett djurläger. Det innehöll en träningssituation och vidsynt vision om utveckling av barnen som egen person. Här fick barnen växa och utveckla sin kontaktförmåga, sin tillit, sin självkänsla och sitt självförtroende i en väldigt gynnsam miljö. Detta djurläger gav barn som vuxen stor glädje, kunskap, kärlek och ny kraft. Det väckte en fascinerande erfarenheter att ta med sig vidare i livet och längtan efter mer av detta.
Stort tack till er alla som bidragit och gjort denna vistelse till ett inspirerande äventyr! ”
Gnägg!!! Säger en gammal hästtjej & en ny! Mamma Lotta & Amalia 6 år

”Hjärtligt tack för fina dagar hos er på daglägret. Hälsa också till alla dina medarbetare och tacka för god mat och bak. Vilket fint koncept ni har för alla barn och ungdomar. Moa älskade lägret!”   Hälsningar från Moa och farmor

Björkmuren är ett litet sommarparadis, ett smultronställe dit hela familjen kan komma. Det finns något för alla, vare sig man vill ha en lugn stund för sig själv i naturen, eller en massa skoj tillsammans. Jag älskar hur barnen får lära sig saker, inte bara om djuren, utan även om sig själva. Att inom 4H är man välkommen precis som man är, lärandet är en del av upplevelsen och gemenskapen är centralt hela tiden. Både barnen och jag ser fram emot nästa sommar, med lek och bus tillsammans med underbara djur och trevligheter.”

Tack för en fantastisk dag hos er i onsdags! Bra arrangerat och duktiga ledare. Vi kommer gärna tillbaka, det är så roligt när barnen får vara med alla djur och lära sig hur man hanterar de olika djuren av alla dess slag! Mvh Helena Kym mamma till Jesper 8år och Jolin 4år

”Min dotter har alltid varit ett blygt och försiktigt barn. Hon har skyddat sig bakom mamma och pappa och har med försiktighet närmat sig nya saker och upplevelser men vid minsta känsla av otrygghet dragit sig tillbaka. Vi har ändå fortsatt att utsätta henne för situationer där hon får möjlighet att växa och utvecklas.

En dag för 2 år sedan bestämde vi oss för att låta henne prova på 4H:s ponnyridning. Kanske var det bland hästar hon skulle känna sig hemma. Första gången var hon så klart lite osäker på hästarna och de nya barnen och Petra, men hon ville gärna fortsätta. Efter ett par gånger var det som om hon aldrig gjort annat. Hon skötte hästar, red, provade på olika aktiviteter, pratade med andra barn och vuxna och vi föräldrar behövde inte ens delta. Hon var trygg. Jag ser helt klart detta som 4H:s förtjänst. Ett naturligt möte i stressfri miljö, med snälla hästar, vuxna (med öppet sinne) och barn har gjort att min blyga och försiktiga, lite rädda dotter har utvecklats till en modig, äventyrlig och orädd dotter på hästryggen.”

 

”Jag volontärarbetade på Björkmuren sommaren 2015. Det var ett av de bästa och mest givande jobb jag någonsin haft. Petra och de andra ledarna är jättetrevliga och välkomnande, och fick mig att känna mig hemma. Att jobba med både djuren och barnen har gett mig minnen, kunskaper och erfarenheter som jag kommer att ta med mig hela livet.” – Signe

Jag vill en än gång tacka för en otroligt rolig och lärorik sommar. Även om det va dåligt väder ibland gick jag hem med en solig känsla i kroppen från djuren, alla barn och dom andra ledarna. / Elina

”Jag tycker att sommaren på björkmuren varit helt fantastiskt. Jag har fått göra sånt som jag älskar och samtidigt varit ute mycket i naturen. Jag har lärt mig mycket, 4hs motto är att lära genom att göra vilket inte bara barnen gjort utan även jag. Man får lära sig att ta ansvar och att ta egna initiativ samt motivera barnen för att de ska ha det så roligt som möjligt. Det har varit jätte roligt att se hur uppskattat 4H är av alla de barn som kommer. Jag tycker att det har varit jätte roligt att få jobba där, en helt klart lyckad sommar! ”/Rebecca Larsson 17

”Lova och Nike var på sitt allra första ridläger under sommaren och de älskade det! De trivdes så bra att vi anmälde dem till höstens ponnykul. Hästarna är trevliga, liksom ledarna! De tyckte det var roligt att de fick trava, galoppera, hoppa och sköta om hästarna. Jättekul att träffa nya kompisar också! Som förälder kändes det tryggt och välordnat och miljön på gården känns välkomnande och mysig! Med vänlig hälsning, Nadine Lindgren Wall”

 

 

 

 

 

 

H