Ponnykul – Naturhjältarnas alldeles speciella ridskola

 

Ponnykul är en aktivitet där barn och ungdomar får utveckla sin självkänsla, sin tillit och sitt självförtroende. Kontakten med hästarna skapar förståelse och ökad empati.

Fokus är att ha roligt tillsammans. Deltagarna uppmanas att känna efter hur de själva känner sig, och hur hästarna känner sig. Under guidning får deltagarna lära sig kommunikation med hästen.

4Hs motto är lära genom att göra. Barnen ökar sin förmåga att fokusera, kommunicera, koncentrera sig och ta sig igenom frustration. Resultatet är en upplevelse i stunden som ger glädje, förståelse och gemenskap.

Vi varierar mellan ridning, körning och marklek med hästarna. Fokus är på glädje och samspel med hästen. Allt sker utomhus, främst i skogen. Hästarnas utrustning består av barbackasadlar och bettlösa huvudlag. Ridning på lång tygel och utan stigbyglar leder till mycket bra balans, starka coremuskler och förbättrad andning.

Här är man en schysst kompis med hästen, och vi strävar efter att kommunicera med enklaste medel utan stress eller att slå eller sparka hästen. Resultatet är både nöjda djur och barn. Med ökat självförtroende och självsäkerhet som bonus.

Samling sker på Björkmuren där deltagarna får vara med och göra i ordning hästarna. Deltagare behöver vara medlem i klubben.

Anmälan och frågor till: naturhjaltarna@4h.se

 

Grupper våren 2021

Datum är inte inbokade ännu och anmälan tas inte emot förrän i januari.

ONSDAGAR kl. 16:00-17:30

Blandad grupp, för alla (även vuxna).

FREDAGAR kl. 16:00-17:30 

För barn (rekommenderad ålder 8-12). Lugnt tempo. 9 tillfällen. Deltagaravgift 900 kr.

LÖRDAGAR kl. 10:00-11:30 

För barn (rekommenderad ålder 8-12). Lugnt tempo. 8 tillfällen. Deltagaravgift 800 kr.

LÖRDAGAR kl. 12:00-13:30 – fullsatt

För barn (rekommenderad ålder 8-14) fortsättningsgrupp. 8 tillfällen. Deltagaravgift 800 kr.

SÖNDAGAR kl. 13:00-14:30 

Prova på grupp för barn från 3 år. Om barnet är under 7 år förväntas en ansvarig stanna och hjälpa till att leda. Två barn tar hand om en ponny, de turas om att rida och åka häst och vagn. 5 tillfällen. Deltagaravgift: 350 kr.

SÖNDAGAR kl. 10:30-12:30 

För den som klarar att rida själv utan medhjälpare, med galopp och hoppning.

 

Ta igen tur (om deltagaren missat ett tillfällen)  Gäller alla grupperna. (Föranmälan till Petra)

Välkomna med anmälan till naturhjaltarna@4h.se

IMG_1945 IMG_2882 Milli