IFYE står för International Four-H Youth Exchange och är ett internationellt utbytesprogram för unga 4H-aktiva, som startade 1948. Utbytet skapades efter andra världskriget med syfte att främja världsfreden genom att ge unga möjlighet till ökad kunskap och förståelse för andra kulturer. Under åren har mer än 400 hundra svenska ungdomar gett sig ut på IFYE utbyte, till allt från Schweiz och Storbritannien, till mer avlägsna länder såsom USA och Taiwan.

Som IFYE bor du i värdfamilj och spenderar ditt utbyte, som kan vara allt mellan 4 veckor och 3 månader, tillsammans med lokalbefolkningen i “ditt” utbytesland. Oftast bor du i värdfamiljer med 4H- eller lantbrukskoppling och kan säkert räkna med att få testa på att hugga i på åkern eller i ladugården. Du kan såklart också räkna med att få se dig om i landet en hel del och du kommer  att få massor av nya vänner.

Är du 4H-engagerad, mellan 18 och 30 år och tycker att detta med IFYE-utbyte låter som något för dig? Klicka här för att få veta mer om hur du går tillväga för att ansöka till IFYE-utbytet.

 

IFYE-utbytet tar inte slut när man kommer hem från sin resa. Då kan man dela med sig till sina 4H-kamrater, allt det man fått lära sig under utbytet.

 

Då blir du också medlem i Svenska IFYE-klubben. Många av de tidigare “IFYEsarna” engagerar sig fortfarande, både inom Sverige och internationellt.

Kom med i gemenskapen du med!