Besöksprogram för grupper, skola, förskola och familjedaghem

På Ersboda 4H-gård har du möjlighet att komma nära får, getter, höns och kaniner. Under förmiddagar tar vi emot grupper från förskola, skola och familjedaghem. Även hemma-föräldragrupper är välkomna såklart! Ni är välkomna att komma hit på egen hand och titta på djuren i hagarna men vill ni komma in i hagar och stall och lära er mer rekommenderar vi en guidad visning. Besök går att boka året runt, dock ej under skollov då vi har dagläger.

Under våren 2024 kan skolor (förskoleklass – åk. 6) i Salems kommun boka ett kostnadsfritt besök som behandlar klimat, kretslopp och biologisk mångfald. Antalet besök är begränsade och bokas via formuläret till höger. De skolor som anmält intresse ska ha fått ett informationsutskick om detta, har ni några frågor får ni gärna maila ersboda@4h.se.
I bokningsformuläret ser ni vilka dagar och tider som finns tillgängliga för besöket, har ni önskemål om annan dag eller tid, tveka inte att höra av er!

Klimat, kretslopp & biologisk mångfald, 90 minuter 

Passar förskoleklass – åk.6. Under besöket diskuterar vi människans påverkan på klimat och kretslopp och lär oss mer om varför biologisk mångfald är viktigt. När ni bokar besök får ni material att arbeta med innan besöket.

Pris: Kostnadsfritt för skolor i Salems kommun våren 2024.

Besöket bokas i separat bokningsformulär längre ned till höger.

Guidad visning, kort ca 30 min, lång ca 60 min

Passar alla åldrar! På den korta visningen går vi en rundtur och berättar om alla djur, men klappar endast på får och getter. Under den långa visningen kikar vi även in i stallet och klappar på alla djur.

Pris: 35 resp 60 kr/barn, minimikostnad 350 resp 600 kr.

Bondgårdsskola—terminsbesök

Ni kan boka in vår bondgårdsskola, då avdelningen/klassen kommer till gården flera gånger under terminen. Vi undersöker, luktar, känner och kommer djuren riktigt nära. Tillsammans med er lägger vi upp en anpassad planering för era besök, det kan ex ingå kretsloppsbesök, fårklippning (beroende på årstid), fårpromenad, kaninhoppning, mockning osv. Vi rekommenderar max 10 barn per grupp. Pedagog från er ansvarar för barnen och är med hela tiden under besöket. Besöket varar 1 h.

Pris:

5 ggr – 450 kr/gång

REDE-besök,

Passar främst barn 4-7 år. Vi jobbar med Djurskyddet Sveriges värdegrundsmaterial och pratar om hur djur och människor visar känslor på liknande sätt. Vi funderar även på hur vi kan tolka djurens och människors uttryck. Med övningen får barnen också lära sig att djur påverkas av hur de själva beter sig mot djuren. REDE står för Respekt, Empati, Djur och Etik.

REDE-besöket är 30 min och kostar 35 kr/barn, minimikostnad 350 kr per grupp.  Rekommenderad grupp: 7-12 barn.

Klapphage

Passar främst barn mellan 2-5 år. Boka klapphagen ca 30 minuter (beror på antal barn). Där kan barnen klappa och borsta fåren och en personal finns på plats och svarar på frågor. Klapphagen pågår ca 30 min och kostar 20 kr/barn, minimikostnad 200 kr.

 

Matte-besök,

Passar främst barn 4-6 år. Vi jobbar med matematik som rör djuren på gården med fokus på antal och former. Vi räknar djuren, deras ben och jämför de olika former vi kan känna igen på djuren. Besöket utgår från förskolans läroplan för att undersöka och förstå.

Matte-besöket är 30 min och kostar 35 kr/barn, minimikostnad 350 kr per grupp.  Rekommenderad grupp: 7-12 barn.

 

Boka ert besök

Boka ert besök via formuläret här bredvid eller kontakta oss direkt.

Har ni frågor kommer ni enklast i kontakt med oss via mail: ersboda@4h.se

Bokningsformulär skolbesök

Skolbesök
Skriv gärna med årskurs eller ålder
Pedagoger deltar alltid gratis på våra besök
Vi kan de flesta vardagar mellan kl 9-14. Vi återkommer via mail för att hitta en tid som passar oss båda.
.

Bokningsformulär för skolbesök: Klimat- kretslopp och biologisk mångfald

Skolbesök
Skriv gärna med årskurs eller ålder
Vi återkommer via mail för att hitta en tid som passar oss båda.
.