Ideellt engagemang på Ersboda 4H-gård

Tycker du att barn och ungdomar mår bra av utevistelse, umgänge med djur och trygga mötesplatser – vi behöver dig!

Ersboda 4H-gård drivs av en ideell barn och ungdomsförening och du som vill engagera dig är oerhört viktig för att vi ska kunna utveckla och bedriva vår verksamhet. Det finns flera sätt du kan hjälpa föreningen på. Alla uppdrag utförs ideellt, vi bidrar med härliga upplevelser, utbildningar och föreläsningar.

 

Helgskötare – en härlig aktivitet för hela familjen eller kompis-gänget (över 18 år). Ni väljer själva hur ofta ni tar hand om djur och gård.

Kvällsfodrare – djur mår bra av att få äta så stor del av dygnet som möjligt. Här kan du göra en insats och ge dem deras kvällsmat, kanske passar du på när du själv tar en sen promenad.

Styrelsen – på 4H består styrelsen både av ungdomar och vuxna, ”av unga för unga”. Vill du vara med och forma verksamheten kan du göra en viktig insats i vår styrelse.

Ungdomsledare – unga ledare är en av våra viktigaste delar inom 4H, äldre leder yngre och får lära sig att ta ansvar samtidigt som de är med och formar sin egen fritid. Är du 11 år eller äldre och vill bygga upp verksamheten tillsammans med oss är det här grejen för dig.

Mer specifika uppdrag – kanske har du inte möjlighet att hjälpa till regelbundet på gården eller är mer intresserad av vissa saker. Vi vill även skapa evenemangs-grupp, utemiljö-grupp, odlings-grupp osv.

Kursledare – vill du dela med dig av din kunskap till barn och ungdomar är du mer än välkommen att hålla kurs hos oss. Hantverk, bakning, odling – nästan vad som helst som du brinner för, vi vill skapa en levande gård med mycket verksamhet.

 

Visst låter det roligt! Maila oss och berätta vad just du kan bidra med så berättar vi vad vi kan ge dig. Vi nås på styrelsen.ersboda@4h.se.