Ledare på Ersboda 4H

Från det året du fyller 11 år har du som medlem i Ersboda 4H-klubb möjlighet att utbilda dig till ledare hos oss. Innan du går en utbildning till ledare vill vi att du har gått djurskötarkurs minst en termin eller en lägervecka.

Det första steget, för dig mellan 11-12 år, kallas för miniledare. Därefter kan du bli hjälpledare, 12+ år.

Vi har egna utbildningar som hjälper dig på vägen; innan du blir minihjälpledare går du en enklare kurs på ca 8 h (ibland uppdelat på flera tillfällen, ibland som kurs en helg, ibland som veckokurs vid läger). Där pratar vi om hur du är en bra ledare, och lär oss också mer om djuren och rutinerna på gården. För att bli hjälpledare har vi också egna kurser på gården, på ca 8 h per kurs.

För ledare finns även en utbildning som vårt länsförbund håller i; Ledarkurs steg 1. Där träffas ledare, som fyllt 12 år, från hela länet och har kul tillsammans. Länsförbundet har även ett särskilt ledarprogram från 14 år som kallas Juniorledare, där får antagna ledare uppgifter att göra under ett år och genomför sedan en premieresa tillsammans med andra juniorledare från Stockholm.

Ledare på Ersboda 4H är med på kurser och på läger. Vi har läger alla lov och grupper kvällstid tisdag-fredag. Som ledare är du med och väljer vilken grupp som passar dig. Som ledare är du en förebild i gruppen, hjälper barnen och får träna både på att ta ansvar och prata inför andra. Vi har alltid en personal med som håller i gruppen. Vi anpassar ledarens ansvar och uppgifter i gruppen efter ålder och erfarenhet. Vi vill att alla ledare ska få möjlighet att växa och utvecklas hos oss.

Som ledare erbjuds du massor av kurser och roliga aktiviteter! Ledarna är alltid välkomna att hänga med oss på gården, de får gärna komma förbi när det är studiedagar i skolan, här kan man bara vara, baka, spela spel, lyssna på musik, hänga med kompisar, lära känna nya människor, pyssla med djuren, driva egna små eller stora projekt osv. Vi har ALLTID personal/fritidsledare nära till hands!

 

Vill du bli ledare hos oss? Skicka ett mail till ersboda@4h.se så berättar vi mer om när nästa kurs är!

 

AEUP4733
ORID1596
DVJU6125
OAWZ4381
XPSUE0080