Välkommen till Ersboda 4H-gård

Ersboda 4H-gård drivs av den ideella barn- och ungdomsföreningen Ersboda 4H-klubb, till hjälp finns anställd personal.

 

Ni är varmt välkomna att komma och titta på djuren och njuta av miljön. Vi har just nu får, getter, höns och kaniner och djuren finns ute i hagarna varje dag mellan ca kl 9-16.

Ta gärna med en fikakorg och slå er ner på en sten eller på grillplatsen och njut av lugnet. Att besöka gården är kostnadsfritt och alla besökare är välkomna, medlem eller ej.

Vi arrangerar kurser och studiebesök, på loven arrangerar vi djurskötarläger. Du kan även ha ditt kalas hos oss eller inackordera dina smådjur här när du åker bort. Mer info hittar du under respektive flik på hemsidan, surfa gärna runt här en stund.

Amy och Isa

 

När Ersboda 4H-gård invigdes 14 juni 2019 var det 36 år sedan (år 1983) en 4H-gård öppnades i Stockholms län så det gör vår gård nära nog historisk.

Stockholms läns 4H och Salems kommun har samarbetat för att etablera en 4H-gård i Rönninge. Projektet har genomförts med stöd av Leader Sörmlandskusten och Länsstyrelsen i Stockholms län.

Tack till Salems kommun som satsar på barn och unga och tack till alla medlemmar och ideella i Ersboda 4H-klubb som engagerar er i vår verksamhet och gör det möjligt!

 

I enlighet med lagen om offentlig förevisning ber vi er respektera att endast personal, ansvarig helgskötare samt deltagare i arrangerad verksamhet och aktiviteter får vistats i hagar och stall. Vi vill också påminna om att det inte är tillåtet att mata djuren genom staketet, de får den mat de behöver av oss. Detta är för att de ska hålla sig friska och må bra men även för att undvika att de börjar nafsa när barnen sticker in fingrar och händer genom staketen. Detta gäller för alla 4H-gårdar i Stockholms län. 

Vinterns läger på Ersboda

Kom med på mysigt djurskötarläger i december och januari. Läs mer här!

 

Klapphage i vinter

Välkommen att hälsa på våra får och getter, öppet kl. 10-12.

Klapphagen är öppen följande datum: 27/12, 28-30/12, 7/1 och 10-11/1.