Läger och aktiviteter sommaren 2019

 

Deltagaravgifter för läger ska vara betalda senast 48 timmar innan lägerstart. Kontakt med vårdnadshavare tas om deltagaravgiften inte är betald, om betalning uteblir går platsen till en reserv.

Vi sätter lägrens kostnad utifrån bidrag vi får för att verksamheten ska gå runt. Det kostar att hålla djur och verksamheten kräver många ledare som vi även ser till att utbilda. Dock finns det möjlighet att fråga efter reducerat pris om det behövs för att barn ska kunna delta. Vi rekommenderar även att söka från: http://www.majblomman.se/Sok-bidrag/

Syskonrabatt 10 % på hela kostnaden ges vid flerdagars läger.

Anmälan till dagläger (förutom endags prova på som anmäls till naturhjaltarna@4h.se med barnets namn och ditt telefonnummer) och matskola sker genom MemberSky. Skaffa medlemskap i föreningen och MemberSky redan idag: https://membersky.com/org/4h/naturhjaltarnas-4h/bli-medlem

 

DJURDAGLÄGER 6, 7, 15, 16, 19, 20, 27, 28, 30, 31 juli och 3, 4 augusti- nu med olika teman!

Spendera dagen på härliga Björkmuren! Barnen får en uteritt med ponnyerna, och får lära sig om alla djuren på gården. De får gosa med kaninerna, kycklingarna och fåren. Vi leker lekar, pysslar och äter god hemlagad lunch, mellis och fika.

För alla åldrar (under 5 år med egen vuxen på plats). Tid: 09:00-16:00. Det går bra att hämta innan men vänligen var på plats kl. 9:30 då vi har samling och genomgång då. Tack! Observera även att det endast tar 20 minuter från Sandviken så kom inte innan kl. 09:00. Lunch och fika ingår. Lunch och fika för vuxen 60 kr per person (kontant eller Swish).

Deltagaravgift är 200 kr per dag. Kultur och Fritid riktar statliga medel till gratis deltagande under sex av djurdaglägren (gratis datum: 6 juli, 15 juli, 19 juli, 27 juli, 30 juli och 3 augusti). Barn får delta gratis vid ett (1) tillfälle utan att vara medlemmar- anmäl till en (1) dag via e-post till naturhjaltarna@4h.se med barnets namn och ditt telefonnummer. Vill de delta fler dagar måste de ha medlemskap i föreningen. Anmälan sker genom MemberSky, där medlemskap skapas https://membersky.com/org/4h/naturhjaltarnas-4h/bli-medlem

Teman dagläger;

6 juli; Cirkus (FULLSATT)

7 juli; Riddare

15 juli: Återbruk (FULLSATT)

16 juli: Indianer

19 juli: Cowboys och cowgirls (FULLSATT)

20 juli: Småkryp

27 juli: Cirkus (FULLSATT)

28 juli: Riddare

30 juli: Återbruk (FULLSATT)

31 juli: Indianer

3 augusti: Cowboys och cowgirls (FULLSATT)

4 augusti: Småkryp

 

 

LANTLÄGER 8-13 juli

Ett veckoläger för barn 9-14 år. Tillsammans tar vi hand om djuren på gården och njuter av naturen runt om. Veckan innefattar många aktiviteter anpassade efter ålder och intresse (inkl. ridning).  Dagläger från kl. 09 till 17. Deltagaravgift för dagläger 1500 kr. Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se

 

FRIHETSDRESSYR prova på 11 juli

Kom och prova på att leka med hästen från marken. Ett utmärkt tillfälle att träna på kontakt med hästen och tydligheten i sin egen kommunikation, både kroppsspråket och mental kommunikation till hästen. Du får även träna på att se och förstå hästens sätt att förmedla vad den förstår och vill till oss.

Vi jobbar både med hästen i grimma/grimskaft och hästen helt lös, i mindre inhägnad.

Kl. 13-16 på Björkmuren Deltagaravgift 200 kr (deltagare på lantlägret deltar utan extra kostnad). Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se

FAMILJEDAG 21 juli

Utmana varandra i äventyrliga lekar! 10-kamp med spännande utmaningar med djuren och i naturen! Kl. 10:00- 13:00. Gratis för medlemmar! Om inte medlem kostar det 300 kr (medlemskap i föreningen ingår). Ta gärna med lunch att äta efter, vi tänder grillen. Gården är öppen till kl. 15. Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se.

 

RIDLÄGER 22-26 juli- fullsatt

För vana ryttare som kan trava och galoppera utan ledare, från 10 år. Uteritter, hoppning och långritt varvas med lek och mys på gården. Vi samlas kl. 10 på måndagen och avslutar med en uppvisning kl. 16 på fredagen. Deltagaravgift: 2500 kr. Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se.

 

RIDTUR med övernattning på Jägarstugan 10-11 augusti- fullsatt

Långritt till Jägarstugan, övernattning och tillbakaritt dagen efter. För vana ryttare.

Deltagaravgift 600 kr per person. Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se.

 

HÄSTHANTERINGSKURS DAGLÄGER  14- 16 augusti

Lär dig hitta kontakten med hästen från marken. Passar alla, även den som kanske är rädd för hästar. Filosofi, tyst kommunikation, övningar och kunskap om hästars instinkter och beteende.

Kl. 10:00-14:00 på Björkmuren. För vuxna och barn från 9 år. Kostnad: 500 kr per deltagare. Medtag egen lunch. Rabatt – förälder med barn betalar 750 kr tillsammans. Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se.

 

LÅNGRITT 24 augusti – fullsatt

Följ med på en långritt. För vana ryttare över 10 år. En ryttare per häst, ange häst i anmälan. Deltagaravgift 250 kr inkl. lunch och fika. Samling på Björkmuren kl. 09:00. Vi beräknar vara tillbaka kl. 17:00. Med reservation för dåligt väder. Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se.

 

Läs berättelser från sommaren 2018 här