Tack för sommaren 2019!

Tack alla fantastiska ledare som gör alla läger möjliga, ni är guld värda!

Tack alla deltagare som förgyllt våra sommardagar!

Och störst tack till alla djur på gården som är så förstående, nyfikna och bara bäst!

 Läs berättelser från deltagare här

 

Sommar 2020 program nedan, i datumordning, med reservation för ändringar!

Anmälningar till lägren kan inte göras förrän 2020.

 

Deltagaravgifter för läger ska vara betalda senast 48 timmar innan lägerstart. Kontakt med vårdnadshavare tas om deltagaravgiften inte är betald, om betalning uteblir går platsen till en reserv.

Vi sätter lägrens kostnad utifrån bidrag vi får för att verksamheten ska gå runt. Det kostar att hålla djur, och verksamheten kräver många ledare som vi även ser till att utbilda. Dock finns det möjlighet att fråga efter reducerat pris om det behövs för att barn ska kunna delta. Vi rekommenderar även att söka från: http://www.majblomman.se/Sok-bidrag/

Syskonrabatt 10 % på hela kostnaden ges vid flerdagars läger.

Anmälan till läger (förutom endags prova på som anmäls till naturhjaltarna@4h.se med barnets namn och ditt telefonnummer) sker genom MemberSky. Skaffa medlemskap i föreningen och MemberSky redan idag: https://membersky.com/org/4h/naturhjaltarnas-4h/bli-medlem

 

Hemlagad mat och fika ingår alltid!

 

Vill du jobba som volontär? Vi söker alltid hjälp till lägren, inte bara du som kan leda häst, utan även som vill pyssla med barnen eller vakta kycklingar. En dag eller flera, vi är lika tacksamma. Ett barn får delta gratis i mån om plats och mat ingår, kontakta oss för mer information på naturhjaltarna@4h.se.

 

DJURDAGLÄGER 5, 14, 27, 28 juli och 9, 18 och 22 augusti

Spendera dagen på härliga Björkmuren! Barnen får rida i skogen, och åka häst och vagn. De får gosa med kaninerna, kycklingarna, fåren och getterna. Vi leker lekar, pysslar och äter god hemlagad lunch och fika.

För alla åldrar (under 5 år med egen vuxen på plats). Tid: 10:00-16:00. Det går bra att hämta innan men vänligen var på plats kl. 10:30 då vi har samling och genomgång då. Lunch och fika ingår. Lunch och fika för vuxen 60 kr per person (kontant eller Swish).

Deltagaravgiften är ännu inte bestämd.

Teman dagläger: 5 juli; riddare, 14 juli; cirkus, 27 juli; cowboys, 28 juli; indianer, 9 augusti; naturhjältar, 18 augusti; lekar, 22 augusti; cirkus.

 

TUR till Jägarstugan, med övernattning 23–24 maj

Långritt och häst och vagn till Jägarstugan, övernattning och tur tillbaka dagen efter. För alla, vi tar med alla hästarna och delar upp oss i två eller tre grupper efter ridvana. Deltagaravgift 750 kr per person. Samling på Björkmuren kl. 09 på lördagen, färdiga kl. 17 på söndagen.

 

Ridläger från 5 år 15–18 juni

Ponnyläger för barn från 5 år där två barn sköter om en ponny tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. Deltagaravgift 1400 kr. Kl. 10:00-16:00.

 

Familjeridläger 22–25 juni

Ridläger för föräldrar och barn. Kl.09:00-16:00. Vi börjar dagen med gemensam frukost. Lägret innehåller ridturer, häst och vagn körning, agility och massor av annat kul på gården! Deltagaravgift 900 kr per person (tredje familjemedlemmen, eller fler 500 kr/).

 

MATSKOLA 22–26 juni

Matskola är ett dagläger med nya smaker, härligt sällskap och roliga upplevelser. Vi lagar nyttig, närproducerad mat tillsammans. Vi besöker en gård där maten kommer ifrån. Vi får också lära oss om olika råvaror, alltihop varvat med lekar och skoj.

Alla mellan 8 och 12 år är välkomna. Deltagaravgiften ej bestämd ännu. Lägret kommer hållas på Björksätraskolan i Sandviken. Du kan läsa mer och till våren anmäla dig på www.matskolor.se

 

Teater och cirkusläger 29 juni–2 juli

Välkommen till ett läger med fokus på teater, cirkus och show! Manus på en musikal kommer skickas ut i förväg till deltagarna. Tillsammans övar vi in en föreställning med teater, sång, dans, cirkuskonster och kanske några djurartister också.

Under veckan tar vi även hand om djuren på gården och hinner med en ridtur för den som vill. Föreställningen är torsdag 2 juli kl. 15:00.

Från 9 år.  Dagläger kl. 10:00-16:00. Deltagaravgift 900 kr.

 

Ridläger från 7 år 7–11 juli

Ridläger för barn från 7 år där två barn sköter om en häst tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. Kl. 10:00-16:00. Avslutning med uppvisning lördagen 11 juli kl. 15:00. Deltagaravgift: 1700 kr.

4H RIKSLÄGER 18–25 juli

En grupp ungdomar från Naturhjältarnas 4H-klubb åker tillsammans till Kalmar för att delta på Sveriges största 4H läger! För medlemmar från 14 år. Kontakta naturhjaltarna@4h.se vid intresse!

Mer info kommer på www.4h.se/rix20/

 

HYRA HÄST 15–26 juli samt 29 juli–2 augusti

Möjlighet att hyra häst som sin egen, för medlemmar. Egen vuxen måste vara med och ta ansvar. Skicka intresseansökan till naturhjaltarna@4h.se.

 

FRIHETSDRESSYR prova på 5 augusti

Kom och prova på att leka med hästen från marken. Ett utmärkt tillfälle att träna på kontakt med hästen och tydligheten i sin egen kommunikation, både kroppsspråket och mental kommunikation till hästen. Du får även träna på att se och förstå hästens sätt att förmedla vad den förstår och vill till oss. Vi jobbar både med hästen i grimma/grimskaft och hästen helt lös, i mindre inhägnad.

Kl. 13-16 på Björkmuren Deltagaravgift 200 kr. (ingår för deltagare i veckans ridläger)

 

RIDLÄGER 3–7 augusti

För vana ryttare som kan trava och galoppera utan ledare, från 10 år. Uteritter, hoppning och långritt varvas med lek och mys på gården. Vi samlas kl. 10 på måndagen och avslutar kl. 16 på fredagen. Övernattning sker i tält. Deltagaravgift: 2500 kr.

 

Ridläger från 10 år 11–15 augusti

Ridläger för barn från 10 år där två barn sköter om en häst tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. Nybörjare välkomna. Kl. 10:00-16:00. Avslutning med uppvisning lördagen 15 augusti kl. 15:00. Deltagaravgift: 1800 kr.

 

FAMILJEDAG 23 augusti

Utmana varandra i äventyrliga lekar! 10-kamp med spännande utmaningar med djuren och i naturen! Kl. 10:00- 13:00. Gratis för medlemmar! Om inte medlem kostar det 300 kr (medlemskap i föreningen ingår). Ta gärna med lunch att äta efter, vi tänder grillen. Gården är öppen till kl. 15.