Tack för underbar sommar 2018!

Läs berättelser här (klicka).

 

Läger och aktiviteter sommaren 2019

 

Deltagaravgifter

Före lägrets start ska deltagande fått ett välkomstbrev via e-post och information om hur deltagaravgiften ska betalas. Deltagaravgifter för läger ska vara betalda 48 timmar innan lägerstart. Kontakt med vårdnadshavare tas om deltagaravgiften inte är betald, om betalning uteblir går platsen till en reserv.

För deltagande över två dagar behöver deltagaren bli medlem i föreningen. Vi sätter lägrens kostnad utifrån bidrag vi får för att verksamheten ska gå runt. Det kostar att hålla djur och verksamheten kräver många ledare som vi även ser till att utbilda. Dock finns det möjlighet att fråga efter reducerat pris om det behövs för att barn ska kunna delta. Vi rekommenderar även att söka från: http://www.majblomman.se/Sok-bidrag/

Syskonrabatt 10 % på hela kostnaden ges vid flerdagars läger.

 

DJURDAGLÄGER 6, 7, 15, 16, 19, 20, 27, 28, 30, 31 juli och 3, 4 augusti

Spendera dagen på härliga Björkmuren! Barnen får en uteritt med ponnyerna, och får lära sig om alla djuren på gården. De får gosa med kaninerna, kycklingarna och fåren. Vi leker lekar, pysslar och äter god hemlagad lunch, mellis och fika.

För alla åldrar (under 5 år med egen vuxen på plats). Tid: 09:00-16:00. Det går bra att hämta innan men vänligen var på plats kl. 9:30 då vi har samling och genomgång då. Tack! Observera även att det endast tar 20 minuter från Sandviken så kom inte innan kl. 09:00. Lunch och fika ingår.

Daglägren sponsras av kommunen så de är kostnadsfria för deltagarna, då gäller max 2 biljetter per barn. Om barnet är medlem i Naturhjältarnas 4H-klubb får de 4 biljetter under sommaren.

 

Föranmälan till andra läger, förutom djurdaglägren ovan görs till: naturhjaltarna@4h.se med namn, personnummer, adress och vårdnadshavarens telefonnummer. Tack :)

 

DAGRIDLÄGER 17-19 juni

Ponnyläger för barn från 5 år där två barn sköter om en ponny tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. Deltagarna får även åka häst och vagn och rida turer i skogen. De får även sköta om de andra djuren på gården.

Lägret är tre dagar, från kl. 09:00-15:00. Deltagaravgift är 950 kr.

Anmälan görs till naturhjaltarna@4h.se med namn, personnummer, adress och vårdnadshavarens telefonnummer.

 

 

 

LÅNGRITT 23 augusti

Följ med på en lugn långritt som även passar nybörjare. Gående vuxna välkomnas. Deltagaravgift ryttare 200 kr inkl. lunch och fika. Samling på Björkmuren kl. 10:00. Vi beräknar vara tillbaka kl. 16:00. Med reservation för dåligt väder.

 

MATSKOLA 24-28 juni

Matskola är ett dagläger med nya smaker, härligt sällskap och roliga upplevelser. Vi lagar nyttig, närproducerad mat tillsammans. Vi besöker en gård där maten kommer ifrån. Vi får också lära oss om olika råvaror, alltihop varvat med lekar och skoj.

Alla mellan 8 och 12 år är välkomna. Deltagaravgift: 750 kr. T-shirt och måltider ingår. Tid 9.00-15.30

Lägret kommer hållas på Björksätraskolan i Sandviken. Du kan läsa mer och anmäla dig på www.matskolor.se

 

RIDTUR med övernattning på Jägarstugan prel. 25-26 juni

Långritt till Jägarstugan, övernattning och tillbakaritt dagen efter. Lugnt tempo, för vuxna eller familjer där vårdnadshavare har ansvar för sina barn.

 

RIDLÄGER 1-4 juli

Ridläger för barn från 7 år där två barn sköter om en häst tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. De får även sköta om de andra djuren på gården. Lägret är fyra dagar, kl. 10:00-16:00. Avslutning med uppvisning torsdagen 5 juli kl. 16:00. Deltagaravgift: 1300 kr.

Anmälan görs till naturhjaltarna@4h.se med namn, personnummer, adress och vårdnadshavarens telefonnummer.

 

UNGDOMSLÄGER 8-13 juli

Ett veckoläger för ungdomar i åldern 13 -16 år. Veckan innefattar många aktiviteter med möjligheter till dans och sång, målning, drama, yoga och ridning.

Ankomst på måndagen senast kl. 12:00 och avslutning lördagen kl. 15:00.

 

RIDLÄGER 22-26 juli

För vana ryttare som kan trava och galoppera utan ledare, från 10 år. Uteritter, hoppning och långritt varvas med lek och mys på gården. Vi samlas kl. 10 på måndagen och avslutar med en uppvisning kl. 16 på fredagen. Deltagaravgift: 2500 kr. Anmälan görs till naturhjaltarna@4h.se med namn, personnummer och vårdnadshavarens telefonnummer.

 

FAMILJEDAG 21 juli

Utmana varandra i äventyrliga lekar! 10-kamp med spännande utmaningar med djuren och i naturen! Kl. 10:00- 13:00. Gratis för medlemmar! Om inte medlem kostar det 200 kr så ingår medlemskap i föreningen. Ta gärna med lunch att äta efteråt, vi tänder grillen. Gården är öppen till kl. 15. Anmälan görs till naturhjaltarna@4h.se med namn och telefonnummer.

 

HÄSTHANTERINGSKURS DAGLÄGER

Lär dig göra roliga saker med hästen från marken. Passar alla, även den som kanske är rädd för hästar. Filosofi, övningar och kunskap om hästars instinkter och beteende.

Kl. 10:00-13:00. För vuxna och barn från 9 år. Kostnad: 500 kr per deltagare. Rabatt – förälder med barn betalar 750 kr tillsammans. Anmälan görs till naturhjaltarna@4h.se med namn, personnummer, adress och telefonnummer.

 

RIDTUR med övernattning på Jägarstugan prel. 17-18 augusti

Långritt till Jägarstugan, övernattning och tillbakaritt dagen efter. För vana ryttare. Mer info kommer.

 

 

LÅNGRITT 24 augusti

Följ med på en långritt. För vana ryttare över 10 år. En ryttare per häst, ange häst i anmälan. Deltagaravgift 250 kr inkl. lunch och fika. Samling på Björkmuren kl. 09:00. Vi beräknar vara tillbaka kl. 17:00. Med reservation för dåligt väder.