Tack för sommaren 2019!

Tack alla fantastiska ledare som gör alla läger möjliga, ni är guld värda!

Tack alla deltagare som förgyllt våra sommardagar! Och störst tack till alla djur på gården som är så kärleksfulla, nyfikna och bara bäst!

 Läs berättelser från deltagare här

 

Sommar 2020 program nedan, i datumordning, med reservation för ändringar!

Deltagaravgifter för läger ska vara betalda senast 48 timmar innan lägerstart. Kontakt med vårdnadshavare tas om deltagaravgiften inte är betald, om betalning uteblir går platsen till en reserv.

Vi sätter lägrens kostnad utifrån bidrag vi får för att verksamheten ska gå runt. Det kostar att hålla djur, och verksamheten kräver många ledare som vi även ser till att utbilda. Dock finns det möjlighet att fråga efter reducerat pris om det behövs för att barn ska kunna delta. Vi rekommenderar även att söka från: http://www.majblomman.se/Sok-bidrag/

Syskonrabatt 10 % på hela kostnaden ges vid flerdagars läger.

Anmälan till läger sker via MemberSky efter medlemskap (OBS det är barnet som ska få medlemskap) i föreningen: https://membersky.com/org/4h/naturhjaltarnas-4h/bli-medlem 

Hemlagad mat och fika ingår alltid!

 

DJURLÄGER 5, 14, 27, 28 juli och 9 och 18 augusti

Spendera dagen på härliga Björkmuren! Välj mellan ett eller flera datum.

Barnen får rida i skogen, och åka häst och vagn. De får gosa med kaninerna, kycklingarna, fåren och getterna. Vi leker lekar, pysslar och äter god hemlagad lunch och fika.

För alla åldrar (under 5 år med egen vuxen på plats). Tid: 10:00-16:00. Det går bra att hämta innan men vänligen var på plats kl. 10:30 då vi har samling och genomgång då. Lunch och fika ingår. Lunch och fika för vuxen 60 kr per person (kontant eller Swish).

Deltagaravgift för medlemmar 200 kr. Anmälan görs via Membersky.

Icke medlemmar får komma och prova på vid ett tillfälle, därefter krävs medlemskap (för deltagande barnet). För att anmäla ett prova på tillfälle e-posta naturhjaltarna@4h.se med namn och telefonnummer. Deltagaravgiften för prova på dagen är 300 kr och anmälan bekräftas efter betalt deltagaravgift till Swish 123-667 5474 eller Bankgiro 439-5984.

Pengarna tillbaka vid sjukdom, vid förhinder/avanmälan måste avbokningen ske minst 3 dygn innan.

Teman dagläger: 5 juli; riddare (fullt), 14 juli; cirkus, 27 juli; cowboys & cowgirls, 28 juli; indianer, 9 augusti; naturhjältar, 18 augusti; cirkus.

Vill du komma som volontär? Vi söker dig som vill pyssla med barnen eller vakta kycklingar. En dag eller flera, vi är lika tacksamma. Ett barn får delta gratis i mån om plats, och mat ingår, kontakta oss för mer information på naturhjaltarna@4h.se.

Ridläger från 5 år 15–18 juni

Ponnyläger för barn från 5 år där två barn sköter om en ponny tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. Tillsammans tar vi hand om alla djuren på gården, rider, åker häst och vagn, leker och pysslar.

Deltagaravgift 1400 kr. Kl. 10:00-16:00.

 

MATSKOLA 22–26 juni

Matskola är ett dagläger med nya smaker, härligt sällskap och roliga upplevelser. Vi lagar nyttig, närproducerad mat tillsammans. Vi får också lära oss om olika råvaror, alltihop varvat med lekar och skoj.

Alla mellan 8 och 12 år är välkomna. Lägret kommer hållas på Björksätraskolan i Sandviken, tider: 09.00-15.30 .Deltagaravgift är 750 kr.

 

Teater och cirkusläger 29 juni–2 juli

Välkommen till ett läger med teater, cirkus och show!

Tillsammans övar vi in en föreställning med teater, sång, dans, cirkuskonster och kanske några djurartister också.

Under veckan tar vi även hand om djuren på gården och hinner med ridturer för den som vill.

Föreställningen är torsdag 2 juli kl. 15:00.

Från 8 år. Dagläger kl. 10:00-16:00. Deltagaravgift 900 kr.

 

Ridläger från 7 år 7–11 juli

Ridläger för barn från 7 år där två barn sköter om en häst tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. Tillsammans tar vi hand om alla djuren på gården, rider, åker häst och vagn, leker och pysslar.

Kl. 10:00-16:00. Avslutning med uppvisning lördagen 11 juli kl. 15:00. Deltagaravgift: 1700 kr.

FRIHETSDRESSYR prova på 5 augusti

Kom och prova på att leka med hästen från marken. Ett utmärkt tillfälle att träna på kontakt med hästen och tydligheten i sin egen kommunikation, både kroppsspråket och mental kommunikation till hästen. Du får även träna på att se och förstå hästens sätt att förmedla vad den förstår och vill till oss. Vi jobbar både med hästen i grimma/grimskaft och hästen helt lös, i mindre inhägnad.

Kl. 13-16 på Björkmuren Deltagaravgift 200 kr. (ingår för deltagare i veckans ridläger)

 

RIDLÄGER för vana ryttare 3–7 augusti (fullsatt)

För vana ryttare som kan trava och galoppera utan ledare, från 10 år. Uteritter, hoppning och långritt varvas med lek och mys på gården. Vi samlas kl. 10 på måndagen och avslutar kl. 16 på fredagen. Övernattning sker i tält. Deltagaravgift: 2500 kr. Anmälan sker till naturhjaltarna@4h.se.

 

Ridläger från 10 år 11–15 augusti

Ridläger för barn från 10 år där två barn sköter om en häst tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en ponny från marken. Tillsammans tar vi hand om alla djuren på gården, rider, åker häst och vagn, leker och pysslar.

Nybörjare välkomna. Kl. 10:00-16:00. Avslutning med uppvisning lördagen 15 augusti kl. 15:00. Deltagaravgift: 1800 kr.

 

FAMILJEDAG 23 augusti

Utmana varandra i äventyrliga lekar! 10-kamp med spännande utmaningar med djuren och i naturen! Kl. 10:00- 13:00. Gratis för medlemmar! Om inte medlem kostar det 300 kr (medlemskap i föreningen ingår). Ta gärna med lunch att äta efter, vi tänder grillen. Gården är öppen till kl. 15.