compilation long

Läger och aktiviteter sommaren 2022 

OBS! Med reservation för ändringar. 

Allmän information:

  • Deltagaravgifter för läger ska vara betalda senast 48 timmar innan lägerstart. Kontakt med vårdnadshavare tas om deltagaravgiften inte är betald, om betalning uteblir går platsen till en reserv.
  • Vi sätter lägrens kostnad utifrån bidrag vi får för att verksamheten ska gå runt. Det kostar att hålla djur, och verksamheten kräver många ledare som vi även ser till att utbilda. Dock finns det möjlighet att fråga efter reducerat pris om det behövs för att barn ska kunna delta. Vi rekommenderar även att söka från: http://www.majblomman.se/Sok-bidrag/   Hyr du bostad av Sandvikenhus så erbjuder de gratis deltagande på vissa läger, kontakta oss för mer info eller kika på Sandvikenshus hemsida.
  • Syskonrabatt på 15 % ges på hela kostnaden vid flerdagars läger.
  • Anmälan till läger sker genom Antribe. Med undantag för prova på dagläger för icke medlemmar, dessa anmäls till naturhjaltarna@4h.se med barnets namn, ålder och vårdnadshavares telefonnummer). Skaffa medlemskap i föreningen och Antribe redan idag: https://antribe.com/org/4h/naturhjaltarnas-4h/bli-medlem
  • Hemlagad mat och fika ingår alltid!
  • Vill du jobba som volontär? Vi söker inte bara du som kan leda häst, utan även som vill pyssla med barnen eller vakta kycklingar. En dag eller flera, vi är lika tacksamma. Ett barn får delta gratis i mån om plats och mat ingår. Endast föranmälan och i mån av behov, kontakta oss för mer information på naturhjaltarna@4h.se.

DJURDAGLÄGER 18 juni, 3, 9, 16 juli och 7 augusti

Spendera dagen på härliga Björkmuren! Barnen får rida i skogen, och åka häst och vagn. De får gosa med djuren, leka, pyssla och äta god hemlagad lunch och fika.

För alla åldrar (under 5 år med egen vuxen på plats). Tid: 10:00-16:00. Det går bra att hämta innan 16, men vänligen var på plats senast 10:15 då vi har genomgång av dagen och delar in i grupper. Lunch och fika ingår. Lunch och fika för vuxen 65 kr per person (kontant eller Swish).

Deltagaravgiften är 350 kr för icke-medlemmar och 200 kr för medlemmar. Är barnet inte medlem får det endast prova på en dag, för att komma fler dagar behöver de bli medlemmar.

Teman: 18 juni: Cirkus, 3 juli: Mångfald och hållbarhet, 9 juli: Smådjur, 16 juli: Allemansrätten, 7 augusti: 4H, odling & naturpyssel. Teman reflekterar endast en liten del av aktiviteterna, dagarna är i sort sett samma.

Anmälan sker via denna länk för medlemmar. Icke medlemmar e-postar naturhjaltarna@4h.se med barnets namn, ålder och vårdnadshavarens telefonnummer och datum för lägret de önskar delta.

Öppen gård 10 juli, 17 juli och 6 augusti

Välkommen till vackra Björkmuren. Ett fantastiskt aktivitetsmål för hela familjen med möjlighet till olika aktiviteter som ponnyridning, träffa djuren och pyssla i vår pyssellada. Det finns även en lekplats med hinderbana och hjältestig. Café finns med fika och korv & bröd (att själv grilla). Det är gratis inträde och ingen anmälan krävs. Gården är öppen kl. 09 till 17 med hålltiderna; Pysselladan öppet kl 11-15, ponnyridning kl 11 och 14,  Cafét öppet kl 11-16. OBS! Barn under 12 år måste ha med egen vuxen till gården.

Familjeäventyr! Rid och vagnstur till Jägarstugan 14–16 juni

Långritt och häst och vagn från Björkmuren till Jägarstugan där vi övernattar i två nätter sen tar vi en tur tillbaka. Alla är välkomna, vi tar med alla hästarna och delar upp oss i grupper efter ridvana. Det går även bra att vandra dit, eller köra bil.

Deltagaravgift: 600 kr barn utan egen vuxen, 1 vuxen med barn; 1100 kr, familj på tre personer; 1500 och familj på 4 eller fler 1700kr.

Samling på Björkmuren kl. 09 på tisdagen, färdiga ca kl. 17 på torsdagen.

Jägarstugan är ett vandrarhem mitt i vackra naturen, så här ser det ut: https://jagarstugan.se/  Länk till anmälan här. 

 

Ridläger

För barn 5 till 8 år: 20-23 juni – fullsatt

4 dagars ridläger för barn från 5 till 8 år, där två barn sköter om en häst tillsammans och med hjälp av egen ungdomsledare rida i skogen och andra hästaktiviteter. Här praktiserar vi 4Hs motto att Lära genom att göra! Mycket lek, mys med djuren, pyssel och ridning såklart. Deltagaravgiften är 1600 kr. och tider är kl. 10:00-16:00.  Länk till anmälan här! 

För barn från 9 år: 4-7 juli – fullsatt

Ridläger för barn från 9 år där två barn sköter om en häst tillsammans. Barnen får lära sig grunderna i ridning och hur de sköter om och hanterar en häst från marken. Med hjälp av många ungdomsledare får deltagarna rida i skogen, hoppa på bana och leka med hästarna. Tider är kl. 10:00-16:00 och deltagaravgift är 1800 kr.

Frivillig övernattning på gården (i sovsal på övervåningen) natten till sista lägerdagen. Avslutning med uppvisning torsdagen 7 juli kl. 15:00.  Länk till anmälan här!

Ridläger för barn och vuxen! Nyhet! 18-19 juli – fullsatt

Välkommen till ett ridläger för vuxna och barn!

Härliga skogsturer och mys på kvällen med övernattning på gården för barn från 8 år tillsammans med egen vuxen.

All mat ingår. Deltagarvgiften på 900 kr är för ett barn och en vuxen. .

Länk till anmälan här!

För erfarna ryttare från 11 år: 1-5 augusti

Ridlägret är ett träningsläger för vana ryttare som kan rida utan ledare. I år finns äntligen möjlighet till övernattning i sovsalen för de som vill! Deltagarna får mycket tid med hästarna i träningspass, uteritter och lekar. De har en egen häst att sköta om under veckan och träningen sker utifrån ryttarens och hästens förutsättningar. Deltagaravgiften är 2375 kr.  Länk till anmälan här!

För mycket vana ryttare över 13 med god ridvana: 8- 13 augusti

Förfrågan om att delta skickas till naturhjaltarna@4h.se med önskad häst. Deltagare får även ta med egen häst. I år sker övernattning i huset, men deltagaravgiften är densamma 2850kr.

 

Show läger 11-15 juli

Välkommen till ett 5 dagars läger på Björkmuren där temat är teater och cirkus!

Tillsammans ger vi en föreställning fredagen den 15 juli kl. 15:00. Under veckan får deltagarna också lära känna alla djuren på gården och ta någon ridtur för den som vill.

Deltagaravgiften är 1100kr och tiderna är mellan kl 10:00-16:00 varje dag. Möjlighet att sova över på gården finns i år, påläggskostnad 600 kr, barnet måste då vara 10 år eller äldre, annars är alla åldrar välkomna att delta!  Länk till anmälan här! 

Matskola 27 juni-1 juli

4Hs matskola är ett dagläger med nya smaker, härligt sällskap och roliga upplevelser. Vi lagar frukost, lunch och mellis tillsammans i skolans hemkunskapskök, alltihop varvat med lekar och skoj. Alla mellan 8 och 12 år är välkomna. Deltagaravgift är 950 kr. Tider är 8:30- 15:30. Lägret kommer hållas i Sandviken.  Länk till anmälan här!

Familjedag med lekar 14 augusti

Utmana varandra i äventyrliga lekar! 10-kamp med spännande utmaningar med djuren och i naturen! Kl. 10:00- 13:00. Gratis för familj med medlem! Om inte medlem kostar det 300 kr/familj. Ta gärna med lunch att äta efter, vi tänder grillen.

 

Riksläger 23-30 juli RIX 2022 i Halland

En grupp ungdomar från Naturhjältarnas 4H-klubb åker tillsammans till Halland för att delta på Sveriges största 4H läger! För medlemmar från 14 år. Kontakta naturhjaltarna@4h.se vid intresse. Infoträff kommer ske i vår! Mer info kommer också ut på: https://www.4h.se/halland/rixlager-2022/

 

Stort tack till alla deltagare och ledare sommaren 2021!

Läs kommentarer från deltagare här

 

Björkmuren     comp square