På Björkmuren erbjuder vi flera olika aktiviteter för grupper, passande olika åldrar och inriktningar. Vi tar gärna emot önskemål och anpassar oss efter era behov, välkommen att kontakta oss!

 

Gårdsbesök för större grupper

Gårdsbesök, djurvisning och användning av grillplats (inkl. ved) ingår. Tillgång till ramp, toalett med skötbord, fullt utrustat kök med mikrovågsugn och vattenkokare finns.

Max 5 timmars besök. Ej mer än 20 bilar, buss går bra.

Kostnad på faktura, inkl. moms; 2000 kr för upp till 50 barn.

Bokningsbara extra-aktiviteter

  • Ridtur i skogen (och häst & vagn), max 20 barn 1600 kr
  • Ridning på gården för barn under 5 år, max 20 barn 600 kr
  • Häst & vagnstur, 10-15 personer 800 kr
  • Pyssellada, 600 kr
  • Fika, 30 kr / person

 

Pedagogiska besök

Kretsloppsbesök

Vi lär oss om naturens kretslopp med hjälp av gårdens vaktelhönor. Vi matar hönorna med solrosfrön och plockar ägg som vi bakar muffins av. Av hönskomposten får vi fin jord att odla nya solrosfrön i. Kostnad på faktura, inkl. moms; 600 kr för upp till 10 barn, inkl. fika och 1 solroskruka/barn.

Tomten Ture

Hjälp tomten Ture att ta hand om gården och samla nycklar. Ett interaktivt äventyr där utomhuspedagogik blandas med matematik, naturlära och problemlösning på ett roligt och lekfullt vis. Kostnad på faktura, inkl. moms; 450 kr för upp till 10 barn.

Allemansrätten med Pim och Pella

Lär er om allemansrätten på ett roligt och engagerande vis. Starta i klassrummet och gå sedan vår allemansrättsstig samt träffa gårdens djur. Handledarmaterial, ljudbok, video och sånger ingår. Kostnad på faktura, inkl. moms; 500 kr för upp till 15 barn.

 

Helgläger

Hyra av hus med övernattning i sovsal (2 nätter) inkl. frukost, lunch, middag och fika samt guidning av gårdens djur. Användning av eldstad utomhus och ved ingår.

Kostnad på faktura, inkl. moms; 850 kr/person, max 10-25 personer. Begränsad tillgänglighet, boka i god tid.

 

Hjärtligt välkomna önskar Petra Smyth och Nena Kesti

Gårdsföreståndare och aktivitetspedagog nås på e-post: naturhjaltarna@4H.se