fläta_sommar

Öppen MINI – 4H lördagar

Under 6 lördagar ( 21/3, 4/4, 18/4, 2/5, 16/5, 30/5 ) våren 2020 så erbjuder vi en öppen Mini 4 H upplevelse, vi besöker och har närkontakt med ett eller flera av gårdens djur under 30 minuter. Föranmälan behövs och man kommer de lördagar man själv önskar.

Under mini-4H tar vi hand om djuren på ett lite enklare sätt, anpassat till det yngre barnet och det första mötet med djuren. Mini 4h är inte en avlämnande aktivitet utan tanken är att vuxen och barn upplever och lär tillsammans. Första mötet med djuren på gården skall vara positiv och barnen skall känna sig trygga att utforska det nya ihop med bekant vuxen.

I nära kontakt med gårdens djur luktar vi, känner, ser, smakar, lyssnar och upplever med alla sinnen. Vi funderar över vad djuren äter och varför, hur de känns, hur de gör mot varandra, om djurens känslor och hur de pratar med varandra.

Ålder: 3-6 år tillsammans med vuxen som barnet känner väl.

Pris: 50:- / barn( medföljande vuxen kostar inget)

Vi samlas utanför stallet på Färsna Gård kl 10, betalar med swish, sedan går vi och möter ett eller flera av gårdens djur under 30 min.

Max antal 10 barn

Anmälan via formuläret nedan, obs vill ni komma flera gånger så skriv vilka datum ni önskar närvara.

Har du frågor gällande Mini 4h är du välkommen att maila farsna@4h.se

Öppen mini 4H Lördagar

Öppen mini 4H Lördagar

 MINI – 4H 2

( Ingen kurs planerad under vt 2020 )

Mini 4 H 2 riktar sig till barn som redan tidigare deltagit i liknande verksamhet på Färsna Gård eller i annan liknande verksamhet. Vi har sedan tidigare en del djurvana och grundläggande kunskaper om bondgårdsdjur och vill nu veta och lära mer :)  Aktiviteten är för barn 4-6 år tillsammans med ansvarig vuxen, gemensam upplevelse i trygg samvaro. Vi tar tillsammans hand om gårdens djur, fodrar, mockar och lär mer om våra djurslag häst, gris, höna, kanin, får och get. Denna kurs är för de äldre barnen ( 6 år ) en förberedelse för att sedan from 7 år kunna delta i våra djur och hästskötarutbildningar på Färsna 4H gård.

Kursstart:

Tid:

Ålder: 4-6 år tillsammans med vuxen som barnet känner väl.

Pris: 500:- / barn( medföljande vuxen kostar inget) + medlemsavgift 300:- (om du inte redan är medlem)

Max antal 10

Har du frågor gällande Mini 4h är du välkommen att maila farsna@4h.se

Anmälan och Betalning

Anmälan görs i formuläret nedan.

Avgiften betalas in på bankgiro 490-7770 eller via swish 123-571 51 72 skriv barnets namn som meddelande.

Alla deltagare ska vara medlemmar och det blir man genom att betala in medlemsavgiften som är 300 kr/år. Via 4h.se hemsida/bli medlem/membersky

Avgiften ska vara betald senast en vecka innan start av kursen

Mini-4H 1