Vad är 4H?

4H är en internationell ungdomsorganisation med bred verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. De fyra H:na står vart och ett för:
Huvud – för kunskap
Hjärta – för medkänsla
Hand – för färdighet
Hälsa – för ett sunt levnadssätt

När 4H började i USA för 1902 sedan handlade det om att utbilda ungdomen för att klara sin vardag, alltså höll man kurser i hushållning, djurskötsel, odling m.m.
Fortfarande kretsar vår verksamhet kring Odling & Djur, Skog & Natur, Hushåll & Kultur, även om tonen idag är en helt annan.
Nu lägger vi vikt vid att skapa en aktiv fritid för barn och ungdom, där ledarna själva är ungdomar och där man hela tiden jobbar nära naturen. Här i Halland har vi lokala klubbar där vi spelar volleyboll, bakar paj, sköter om djur, går i skogen, odlar morötter, spelar teater, åker på läger och mycket mera. I 4H jobbar vi efter mottot att:
LÄRA GENOM ATT GÖRA

 
Stättareds 4H-klubb
Styrelsen för Stättareds 4H-klubb ansvarar för den dagliga driften på gården, men det finns också aktiviteter för barn och ungdom i Stättareds 4H-klubb.

Fjäre 4H-krets
Hallands län är uppdelat i kretsar där Stättared tillhör Fjäre 4H-krets. De andra klubbarna heter Allarängen, Gällinge, Hanhals, Idala, Lerbäck och Åsa 4H-klubb.

Hallands Länsförbund av 4H
I Sverige är Halland ett av de största 4H-länen. Vi har många klubbar, aktiviteter och medlemmar. I Halland finns 37 olika klubbar. Titta in på sidan:
Hallands 4H

Riksförbundet Sveriges 4H
Här hittar du det mesta som är värt att veta om 4H.
Sveriges 4H

4H i världen
Visste du att 4H finns i ett 80-tal länder världen över? En av de häftigaste sakerna med 4H är att det kan anpassas i tid och rum att passa nästan var som helst. I Uppsala spelar man mycket teater och är duktiga på friidrott. I Stockholm finns nästan bara 4H-gårdar, medan det i Halland nästan bara finns klubbar. I Gambia går ungdomarna i en by tillsammans och har ett gemensamt projekt som grönsaksodling eller getskötsel. I Costa Rica ägnar man sig mycket åt att samla in pengar åt dem som inte har så mycket.