Ungdomssektionen

 

Är du under 26 år och medlem i Karlstad 4H och Bellevue PRK? Då är du med i USEK (ungdomssektionen). Ungdomssektionen har en helt egen styrelse som jobbar för ungdomarna i föreningen samt lyfter deras önskemål och viljor vidare till föreningens styrelse. Vi vill gärna vet vad du tycker! Exempelvis om övernattningen vi hade förra veckan, dagsaktiviteter som vi borde ha eller något som du vill förändra.

Prata gärna med oss, skriv en lapp och lägg i vår brevlåda i stallet eller mejla oss!

Vi finns här för er!

Mail: bprkungdomssektion@hotmail.com

Facebook: Ungdomssektionen BPRK

Ungdomssektionens styrelse 2023

 

Ordförande: Stina Kangasvieri

 

DSC_0013

Ledamöter:

Sekreterare: Julia Moström

”Hej! Julia Moström heter jag och detta blir mitt tredje år i styrelsen, men mitt första som sekreterare vilket ska bli jättekul!!???Jag är 15 år gammal och går i 9an på Engelska skolan. Mig ser ni främst på gården under helger när jag jobbar och såklart på USEKs aktiviteter! Min favorithäst på gården är Loke, men jag gillar såklart alla?Utöver att hänga i stallet brukar jag vara hos min medryttarhäst Lassie, kolla på serier med min katt eller plugga! Hoppas vi ses!”

DSC_0043

Kassör: Yrsa Calles

”Heej! Jag heter Yrsa Calles och det här blir mitt andra år i våran underbara styrelse, men i år sitter jag som kassör, vilket verkligen ska bli spännande!?? Jag är 16 år och går i nian på Mariebergsskolan. ? På min fritid så hänger jag såklart i stallet.?? Så mig kan ni stöta på i stallet lite när som, men främst på torsdagar då jag rider och är 4h-ledare och såklart på våra aktiviteter!! Jag älskar alla våra hästar väldigt mycket, men om jag måste välja en häst jag tycker om lite extra så måste jag nog säga Aragon.? Förutom att hänga på 4h och plugga så är jag gärna hos min medryttarhäst Alicia eller kollar på marvel.?? Hoppas vi ses i stallet!!!!!”

DSC_0976

Vice ordförande: Alice Thyberg Jensen

 

DSC_0990

Vice sekreterare: Olivia Tucek

”Jag heter Olivia och är 15 år. Detta blir mitt första år i USEK vilket jag tycker ska bli super kul?. Jag går i ettan på Sundsta Älvkullegymasiet på samhällslinjen??. Mig ser ni i stallet främst på tisdagar när jag rider och är 4H-ledare eller på helgerna när jag jobbar och såklart på USEKs aktiviteter?. När jag inte är i stallet umgås jag med mina kompisar, pluggar eller så sitter jag och kollar film med en marabou i handen?? Jag ser mycket fram emot detta år och alla aktiviteter som komma skal!! Hoppas vi ses?

DSC_0019

Vice kassör: Elin Nystedt

”Hej! Mitt namn är Elin Nystedt och detta blir mitt andra år i styrelsen och jag sitter med som vice kassör. Vilket jag ser fram emot? Jag fyller 17 här på vårkanten och läser första året på Naturvetenskapsprogrammet på SÄG. Mig ser ni främst på USEKs aktiviteter eller när jag jobbar i stallet. Min favorit häst är Ivar, men jag gillar solklart alla hästar. På fritiden älskar jag att träna, se och engagera mig i musikaler och teater eller plugga. Jag tillbringar också mycket tid hos min häst Nagini och medryttar häst Waikiki. Hoppas vi ses!??

DSC_0031

Molly Johansson

Hejsan! Molly Johansson heter jag och gör mitt fjärde år i styrelsen där jag även i år sitter med som ledamot? Jag fyller 17 år i sommar och går första året på samhällsvetenskapliga programmet på Sundsta-Älvkullegymnasiet? Mesta delen av min fritid hänger jag hos min ponny King som står ute på Hammarö?Utöver det så går mycket utav tiden till att plugga och hänga med kompisar såklart? Mig ser ni oftast i stallet på helgerna när jag jobbar och självklart också på USEK’s aktiviteter? Hoppas vi ses!!!

DSC_0971

Tilde Borr

 

DSC_0041

Isabelle af Jochnick

 

DSC_0028

Suppleanter:

Alma Nilsson

”Hej, jag heter Alma Nilsson och det här blir mitt första år i styrelsen där jag sitter med som suppleant, vilket ska bli superkul!! Jag är 15 år gammal, jag går i nian på Ilanda skolan. Mig det ni i stallet på måndagar då jag rider + onsdagar då jag är 4H-ledare men också på USEK aktiviteterna☺️. Min favorithäst i stallet är nog Lester men så klart tycker jag om alla ?.Förutom att vara i stallet så tränar jag på gym, pluggar och hittar på roliga saker med min familj och hundvalp?. Hoppas vi ses i stallet framöver!”

DSC_0982

Thelma Johannesson

”Hej! Jag heter Thelma Stanizewski och går i 7:an på Engelska Skolan. Jag går mitt första år på USEK och det ska bli super kul?! Mig kan ni se i stallet på tisdagar och fredagar, men såklart när jag jobbar också. Jag rider på fredagar och min favorithäst är Aragon❤️ När jag inte är på 4h så är jag hos min medryttarhäst King och kollar på serier med min katt Yoda. Hoppas vi ses?

DSC_0006

Valberedning:

Ebba Grundström: grundstromebba@gmail.com

Tilde Jakobsen: tilde.jakobsen@gmail.com

Tova Haglund: tova.haglund@hotmail.com

Vad är Ungdomssektionen?

Ungdomssektionen består av alla medlemmar på klubben som är under 26år. Ungdomssektioner finns på alla ridklubbar som är anslutna till Svenska Ridsportsförbundet. Detta beror på att mer än hälften medlemmarna på ridklubbarna I Sverige är under 26år.

 

Svenska Ridsportsförbundet vill att klubbens yngre medlemmar skall få ett starkt inflytande i klubben eftersom det är större andel yngre på det flesta klubbar. Ungdomssektionen är till för att få en bra sammanhållning och göra så att allas röst blir hörd.

För att detta ska fungera utses en styrelse av ungdomssektionen, det bildas alltså en Ungdomssektionsstyrelse. Ungdomssektionsstyrelsen skall ha minst en representant som sitter med I klubbens huvudstyrelse för att hålla kontakten mellan de yngre och äldre medlemmarna. En ungdomssektion skall också ha kontakt med Distriktets ungdomssektion (DUS) för att Distriktets ungdomssektion I sin tur skall ha kontakt med Centrala ungdomssektionen som har kontakten med Svenska Ridsportsförbundets Huvudstyrelse.

Allt detta för att skapa ett bra kontaktnät mellan de minsta på de minsta klubbarna upp till Svenska ridsportsförbundet. De ungdomssektionsstyrelser som finns på klubbarn ut i landet har stadgar som grund till sitt arbete.

 

I Bellevue PRK ungdomssektionsstyrelse jobbar vi främst med att anordna aktiviteter för alla i ungdomssektionen på klubben, vi har bla. övernattningar, rykttävlingar, pizzakvällar och vi har även hand om den årliga Lucia Showen. Vi brukar försöka tillgodose ungdomarnas önskemål så gott vi bara kan.

För våra pengar vi får in köper vi oftast en ponny eller en häst, just nu äger ungdomssektionen Kompis.Vi lägger även ner pengar på att få klubbrummet så trivsamt och bra som möjligt. Tanken är att pengarna vi tjänar ska gå direkt tillbaka till medlemmarna på ett eller annat sätt.