Läger på gården

Tillsammans med Hallands 4H har vi annordnat läger på gården sedan 1980-talet. Läger är faktiskt gårdens ursprungliga syfte, när den byggdes under 1930-talet fungerade den som kommunens barnkoloni. 4H tog senare över och har utvecklat och förbättrat verksamheten ända sen dess. Med den bakgrunden är det inte konstigt att vi kan alla knep för man skapar fantastiska lägerveckor. 2020 deltog cirka 150 deltagare i åldern 10–14 år på läger på gården. Vi hoppas även detta år fylla lägergården med skratt, gemenskap och minnen för livet.

20200625_170340450_iOS

Påsklovsläger

Tisdagen 6 april kör vi läger på gården!

Längtar du precis som vi tillbaka till sommarens härliga lägerkänsla? Efter alla nya och saknade vänner? Eller vill du kanske lära känna nya kompisar? Denna lägerdag har du chansen att få uppleva just den fantastiska känslan igen! Under dagen gör vi ”Bäst i test”, lagar mat över öppen eld, kör roliga lekar, myser framför brasan och massa annat skoj!
Det är begränsat antal platser så först till kvarn som gäller!

Anmäl dig här!

Anmälan till våra arrangemang sker genom vår medlemsprotal MemberSky. Klicka här för att komma direkt till MemberSky och arrangemang anordnade av Hallands 4H. Systemet är under utveckling. Om ni redan har ett konto på MemberSky är det enklast att logga in först och sedan anmäla er till lägret.

Vid frågor kontakta Daniel: 070-634 91 97

Friluftsgrupp_Jenny Jönsson

Lantlivsläger

Under sommaren annordnas Lantlivsläger på gården. Detta är året absoluta höjdpunkt! Under en lägervecka får deltagarna tillsammans med utbildade ledarna ta hand om djuren som då flyttar in på gården, paddla kanot, laga mat och ta hand om lägergården i övrigt. Djuren på gården under lägret är minihästar, kaniner, får, grisar, höns och gårdskatten Charlie. Vi bor i fräscha 2–6-bäddsrum – sista natten en mysig övernattning utomhus. Det blir massor av bad från bryggan, utflykter, mys vid lägerelden och ett och annat lägerbus. Så välkommen på lantlivsläger vecka 25-28!

Tillgänglighetsanpassade faciliteter finns på gården.

Promenad till sjön_Klara Ragnarsson

Friluftsläger

Under lägret övernattar deltagarna utomhus och lagar all mat över öppen eld eller på stormkök. Uppdelade i två lag tävlar lägerdeltagarna mot varandra i en massa roliga och spännande tävlingar som bl.a. kanotrace och att göra upp eld. Ifall du gillar natur och friluftsliv är detta lägret för dig!

(Obs! Under detta lägret finns inga djur på gården, förutom katten Charlie).

Återträffsläger

Efter en fantastisk lägersommar somnar gården en liten stund innan vi alla längtar tillbaka till sommarens glädjefyllda lägerveckor. På höstlovet arrangerar vi därför återträffsläger då du får komma tillbaka till Ästad 4H-gård och hänga med dina 4H-kompisar. Under lägret blickar vi tillbaka till sommarens alla härliga minnen, gör utflykter i naturen, lagar god mat och massa annat skoj.

astad6

Vinterläger

Mer info kommer!

thumbnail

Andra aktiviteter

Hallands 4H och Varbergs 4H-krets anordnar under året en mängd aktiviteter och kurser på gården. Håll dig uppdaterad över vad som är på gång så du inte missar möjligheten att lära känna nya vänner i 4H. På Hallands 4Hs hemsida finns information om en mängd aktiviteter!

IMG_1989 2

Jobba som lägerledare!

Att jobba som lägerledare på Ästad 4H-gård är det bästa sommarjobbet man kan ha. Mer information finns på Hallands 4Hs hemsida! 

Foton på denna sidan: Klara Ragnarsson, Jenny Jönsson, Linnea Otterdahl, Hampus Brink