Med anledning av Covid-19

Med anledning av Covid-19 anpassar vi verksamheten och har vidtagit nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa en trygg miljö och förhindra smittspridning. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringsbeslut och ber alla våra gäster att göra detsamma och anpassa sin vistelse. För 4H-verksamheten på gården hänvisar vi till Hallands 4Hs rutiner och åtgärder:

Med anledning av COVID-19 – 4H i Halland

Läs aktuell information på Krisinformation.se

Naturskönt belägen läger- och kursgård

Vackert inramad av den centralhalländska bokskogen, och bara några minuters naturskön promenad från två sjöar, ligger denna lugna, trivsamma lägergård. I närheten finns flera vandringsleder och utflyktsmål. Vid Byasjön har vi vår brygga samt kanoter och SUP-brädor för uthyrning. På lov och helger anordnas läger och aktiviteter för barn och unga. Ästad 4H-gård är därför utmärkt för lägerskolor, kick-off, kurser och familjesammankomster.

Huset byggdes under 1930-talet och fungerade under många år som kommunens barnkoloni. Driften övertogs av 4H i mitten av 1980-talet, och anläggningen renoverades i omgångar mellan år 2000-2005.

Ästad 4H-klubb köpte fastigheten i maj 2006 och har sedan dess fortsatt att bedriva läger- och kursverksamhet för barn och unga.

1354141_10200914835768170_818428379_o

Kanottur

En perfekt aktivitet är att paddla kanot tillsammans. Så samla ihop klubben, laget eller styrelsen och boka in en heldag med kanoting, picknick och bad i Byasjön. Från vår brygga kan ni paddla till Holma Ö, Vindskyddet vid Hallandsleden eller genom kanalen till Ottersjön.

Info om bokning av kanoter hittar ni här!

Lägerskola och klassresa

Funderar ni på att åka på klassresa eller lägerskola? Då är vår lägergård perfekt!

Här bor ni i fina rum med våningssängar, stora ytor och nära till bad! Vår lägergård med 46 bäddar är byggd för just läger och läget i Ästad ger tillgång till en mängd aktiviteter. Paddla kanot, besök Öströö fårfarm eller boka in teambuilding med Fångarna på gården hos våra grannar på Grönbetet som eftermiddagsaktivitet! Vår lägergård mitt i bokskogen är en perfekt plats för att lära sig mer om naturen och allemansrätten.

 

Mer info om bokning och vårt skolpaket hittar ni här!

Läger_Ästad_Halland_Alma_Bengtsson_MG_7445_web

Kick-off eller kurs

Få tid att bygga gemenskap med naturen runt hörnet på vår lägergård mitt i den halländska bokskogen omgiven av naturreservat, fina sjöar och idyllisk jordbruksmark. Vår gård lämpar sig bra för organisationen eller föreningen som vill fokusera på att sätta gemensamma mål för sin verksamhet med fågelkvitter och krispig grönska i bakgrunden.

Gården har 46 bäddar på två plan i olika stora flerbäddsrum. Vi har samlingssal för 30 personer med konferensutrustning som projektorduk, whiteboardtavlor och blädderblock. Soffor att pausa i framför en öppen spis och ett rymligt kök där ni tillsammans kan laga mat. Gårdens läge erbjuder fina promenadmiljöer och paddelturer.

 

Välkomna att boka er vistelse hos oss!

Foton på denna sidan: Alma Bengtsson, Carl Holmén, Hampus Brink, Linnea Otterdahl