militärtält
Naturdeckarna
Vilse

Skola/Grupp

Stättareds 4H-gård är öppen för skola och grupper alla dagar på året. Det går naturligtvis bra att komma på egen hand och titta på djuren i hagarna eller ta en tur i vår vackra natur. Då rekommenderas texterna djuren respektive naturen, där vi berättar mer om gården och omgivningarna, och även ger tips på aktiviteter för dig och din grupp. Vill ni komma in i hagarna och möta djuren på närmre håll eller få en guidning i naturen rekommenderar vi dock att ni bokar ert besök. På Stättareds 4H-gård erbjuder vi aktiviteter för grupper i alla åldrar.

Hör av er om ni har några andra önskemål –  Självklart försöker vi sy ihop ert besök så som ni vill ha det!

Barngruppspaket:              55/75 kr per person
Guidning djur/natur:           30 kr per person, dock minst 500 kr totalt (sommarsäsong)
Djurskötare för en dag:      30 kr per person, dock minst 400 kr totalt (vintersäsong)
5-kamp barn:                     50 kr per person, dock minst 1 500 kr totalt
5-kamp vuxen:                   75 kr per person, dock minst 2 000 kr totalt

Från gården utgår även en Hitta Vilse-stig.

Du och din klass kan även bli Naturdeckare för en dag – eller varför inte göra det till en återkommande utflykt under terminen? Här finns även materiel för matematikundervisning utomhus. På gården hyr vi ut lådor med allt ni behöver!

För frågor och bokning maila stattared@4h.se

Lägerskola på Stättared

Ta chansen att leva vildmarksliv under kontrollerade former!

Stättareds 4H-gård erbjuder skolor och föreningar ett lägerpaket med lägerplats, två klassiska  ”militärtält” med 20 + 20 sovplatser och sex kanoter.
Start kl 13.00 dag 1, slut kl 12.00 dag 2.
Pris: 2 750 kr
Tilläggsaktiviteter kan bokas t ex djurmatning, hyra av cyklar, häst och vagnåkning.
Välkommen att kontakta oss för bokning eller mer information!

Barngruppspaket

För barngrupper erbjuder vi “lilla” och “stora” barngruppspaketet! Då ingår en guidning (mata och klappa några av våra djur), en grillplats samt en glass för sammanlagt 55 kronor/barn (“lilla paketet”). Det “stora paketet” som även inkluderar traktor & vagn åkning kostar 75 kronor/barn.

Vi hyr ut lådor med allt du och din klass behöver för att bli riktiga naturdeckare!

Naturdeckarna och De första Naturdeckarna är materiel framtaget för grundskolans biologiundervisning. Välj ett kort och lös uppdraget, antingen tillsammans, i mindre grupper eller enskilt. Uppdragen är gjorda för att alla ska kunna lyckas, samtidigt som de så klart är roliga. I lådan ni hyr av oss hittar ni det ni behöver för utflykten: luppar, håvar, pennor, måttband… – allt finns här!

Lär matte utomhus! På gården finns lådor innehållande roliga och spännande matteuppgifter till utlåning.

Mattepromenader är ett materiel som riktar in sig på skolår F-1, 2-3 respektive 4-5. Här får vi i tipspromenadform träna på bl.a. taluppfattning, geometri och problemlösning – välj själv temat! En jättebra matematiklektion, samtidigt som eleverna får motion och övar sin samarbetsförmåga.

I Matteklurisar får eleverna möta problem som utmanar! Uppgifterna riktar sig till elever i skolår 2-3 respektive 5, som får lära sig om problemlösning, tallinjer, sekvenser, volym, tid, räknesätten, taluppfattning… De övar upp elevernas förmåga att läsa, tyda och lösa matematiska uppgifter – samtidigt som ni kan njuta av att vara ute i naturen!

Hyr en låda för 100 kr under en dag. För bokning av lådorna, maila oss!

Hitta Vilse-stigen

Vid gården finns en Hitta Vilse-stig. Vilse är en pojke som lär barn hur de ska göra om de gått vilse. Bäst är om barnen går stigen med vuxna som finns i deras närhet – då vet ju de vuxna lite om hur barnet kan reagera om han eller hon går vilse i framtiden. Och stigen kan vara nyttig även för de vuxna själva! Materielen till stigen är framtagen av Civilförsvarsförbundet.