Välkommen till Kallhälls 4H-gårds hemsida!

Det som idag är Kallhälls 4H-gård var från början en del av Ulvsättra gård. (Ulvsättra bygdegård ligger nu på andra sidan vägen). Kallhälls 4H-klubb startades 1974, och hade då sina djur i den byggnad vi kallar Lilla stallet.

Kallhälls 4H-gård är en ideell förening som sköts av anställd personal, en styrelse & av alla aktiva medlemmar. Gården drivs på uppdrag av Järfälla kommun. Gården lever vidare tack vare alla som engagerar sig ideellt. På vardagarna har vi barngrupper på besök från kommunens förskolor och skolor och på eftermiddagarna har vi djurgupper för barn i skolåldern som vill lära sig ta hand om våra djur.

Ett bra exempel på detta är alla aktiva helgskötare, som till stor del tar hand om gård och djur på helgerna.

– Tips: Om du är intresserad av att se gamla bilder från Ulvsättra gård, kan du besöka Järfällas kommuns bilddatabas: https://sofie.jarfalla.se. (Sök på Ulvsättra gård)’

 

Under vardagarna har vi öppet 9-16 och nås på nummer 0707624342 eller 0705598271, dessa nummer fungerar under helgerna som journummer till vilket man kan ringa vid nödsituationer, frågor ang djuren och gården får vänta till nästkommande vardag.

Djuren finns ute i sina hagar att se på alla dagar i veckan, även helger.

 

 

'