Tomtar&Troll_Final_2019_006
Tomtar&Troll_Final_2019_003

Bland Tomtar & Troll

Trettondedag jul 6 januari 2020

Gården öppen 11.00–15.00. Start 11.00–13.30.

Entré: Vuxna 60 kr, barn 30 kr.

Tomtar och troll i Stättaredsskogen! Häst & vagn! Fiskdamm! Lotteri & servering! Ponnyridning! Parkeringsavg 50 kr.

Parkering:

Parkering kommer att vara i Björkholmens grustag, sydväst om Stättared, 3,5 km från Stättared. Se karta längre ner på sidan.

Från grustaget går det buss upp till Stättared och tillbaka till grustaget under hela dagen i skytteltrafik. På bussarna finns det möjlighet att ta med barnvagnar, rullstol och hund. Pga av busstrafiken kan man inte köra genom gården (via Stättaredsvägen) till Björkholmens grustag. Det kommer att vara skyltat från Frillesås kyrka, Idala och Veddigehållet. 

Detta är pga att mycket regn har gjort hagmarken svårparkerad. 

Försäljning av fika och grillat etc:

Det finns bl a toast, chokladbollar, kanelbullar, varm och kall dryck samt nygräddade våfflor i caféet. Utanför finns grillade hamburgare, grillad korv samt kokt korv och dricka! Det finns ett mindre utbud av vegetariskt i grillen samt glutenfria och laktosfria alternativ i caféet.

Man kan betala med kort, kontanter eller Swish i starten och i caféet. Vid parkeringen och ute på gården gäller kontant betalning eller Swish.

Vad är Bland Tomtar & Troll?

Det är en dramatiserad tipspromenad där besökarna får se tomtar och troll skymta förbi i Stättaredsskogen! Promenaden går till största del på befintliga vandringsleder och är normalt ca 2-3 km lång. Beroende på vädret för årstiden varierar även naturen och marken på Stättared. Skor och kläder efter väder!

Allt överskott går till driften och verksamheten på Stättareds 4H-gård.