Om Tuna 4H

4H har funnits i Tuna sedan 1954. Organisationen finns i hela Sverige och i ett 80-tal andra länder. Den är partipolitiskt och religiöst obunden. Här i Tuna har vi verksamhet för barn och ungdomar på orten. Vad vi gör varierar ganska mycket.

De yngsta kan vara med på barngymnastik där de grundmotoriska rörelserna står i fokus. Men lekar och hinderbanor får deltagarna röra på sig i olika former. Separat anmälan kommer ut i samband att en ny termin startar.

De äldre skoleleverna kan haka på vår återuppstartade fritidsgård “Tuna trappan”. Här får deltagarna möjlighet att bara hänga med sina kompisar samtidigt som de finns en mängd aktiviteter att underhålla sig med. Ibland har vi specielle träffar där vi gör något extra som t.ex. pumpa carving, julmys, pingisturnering.

De äldre kan spela volleyboll.

Om du gillar att träna så kan du anmäla dig till våra Träna nära-aktiviteter. På tisdagar kommer instruktörer från Träna nära ut och håller i någon form av aktivitet. Håll utskick efter vilken typ av aktivitet som erbjuds.

En del aktiviteter återkommer årligen, som t.ex Familjefest, Valborgsmässofirande, Sportlovsaktiviteter och Sommarlovsaktiviteter samt Luciatåg. Sommarlovsaktiviteterna består bl.a. av Trolleriskola, Cirkusskola samt Läger på läns- och riksnivå. Dessutom försöker vi ordna teaterbesök någon gång per år och mycket annat.

Vi har tillgång till ett klubbrum i Bygdegården. Där och i övriga delar av Bygdegården har vi det mesta av vår verksamhet.

Alla som deltar i vår verksamhet förväntas bli medlemmar, efter att man provat 3 ggr. För mer information om medlemsavgiften läs mer på Bli medlem.

Vill man stödja vår verksamhet, kan man

  • vara passiv medlem. (Samma avgift som ovan.)
  • köpa våra Bingo-Lotter och SverigeLotter som säljs vid Tuna Jour-Livs

Styrelsen består av:

Klara Jonsson Ordförande
Viktor Jonsson Kassör
Filip Eriksson Sekreterare

 

Klubbledare: Klara Jonsson.

Vi tar gärna emot frågor och åsikter om klubbens verksamhet.

Reviderad 190827