I Magasinet bor kaninerna

I Magasinet bor gårdens kaniner. Gårdens kaniner bor tillsammans i flock och består främst av honor och några få kastrerade hanar.

Magasinet är inrett med en större kaninbox som har ett angränsande reträttutrymme. Går ditt barn på läger brukar en populär aktivitet vara att få gå in och klappa kaninerna, likaså får du som bokar ett gårdsbesök eller är här på kalas samma möjlighet.

Utöver det brukar vi under lördag och söndag försöka ordna med möjlighet för besökare att komma närmare kaninerna. Vår personal är då närvarande och kan svara på diverse frågor.

Gårdens Kaniner

Gårdens kaniner kan du träffa i Magazinet på gården. Storleken och raser hos våra kaniner varierar där gårdens största kanin just nu är fransk vädur på 6kg. De flesta kaninerna är mindre dvärgraser eller korsningar.

Oönskade / Dumpade kaniner

Vi får tyvärr varje vecka samtal från folk som undrar om vi vill ta emot deras kanin(-er. Ofta pga. allergi eller att barnen tröttnat. Vi har ingen möjlighet att ta emot kaniner! De kaniner som dumpas på gården avlivas.
En väldigt tråkig sanning, därav trycker vi återigen på att innan du köper kanin – hyr kanin och prova på!

Kaninhotell & Hyra kanin

På Årsta 4H gård finns möjlighet för dig som behöver kaninpassning att hyra in din/a kanin/-er på vårt kaninhotell.
Kaninhotell – Information

För dig som funderar på att köpa kanin är vårt tips att först hyra kanin! På så sätt får du eller familjen chansen att känna på vilket ansvar det är att vara kaninägare. En kanin kan leva i över 10år vilket kan vara bra att veta innan man köper kanin.
Hyra kanin – Information

NYFIKEN PÅ KANINHOPPNING?

Uppsala Läns Kaninhoppare håller under året tävlingar och träningar i kaninhoppning.
Föreningen håller ofta till på eller i närheten av Årsta 4H Gård. Mer information, se deras hemsida!