Hur firar vi 100 år?

Runt om i hela Sverige kommer det är firas och lyftas fram att vi fyller 100 år tillsammans med Jordbrukare Ungdomens Förbund och Förbundet Skog och Ungdom genom de fantastiska aktiviteter och den verksamhet som redan bedrivs. Organisationens mål är att under 2018 är att sätta guldkant på den värdefulla, utvecklande verksamhet som finns. Känslan vi vill förmedla extra starkt under året är ungdomarna i 4H:s organisation är de som kommer att förändra världen till det bättre, till en hållbar plats, öppen för alla. I 4H finns superhjältarna som kommer att göra skillnad.

banner_100ar

Nationella aktiviteter

Jubileumsversionen av Centralfunktionärskurs – 4H 100 år!

100-årsfirandet inleds på den årliga träffpunkten Central funktionärskurs. Ideella och anställda från 16 år och uppåt utsedda av länsförbundsstyrelsen träffas för att nätverka och fortbilda sig.

Datum: 26-28 januari

Plats: Valla folkhögskola. Linköping

Jubileumssfinal – 4H 100 år!

Jubileumsversionen av 4H-klubbarnas Riksfinal. En tävling med praktiska och teoretiska grenar inom 4H:s profilområden, där Sveriges 4H:s bästa 4H-klubb utses. Lag som representerar 4H-klubbar från hela Sverige deltar. Lagmedlemmarna är i åldrarna 14-21 år.

Datum: 6-8 april

Plats: Ingelstadgymnasiet, Växjö

Hemsida: www.4h.se/riksfinal

Rapportering från Erkheikki

Jubileumsfirande och firande på platsen där allt en gång startade då Bröderna Snäll startade den första JUF-avdelningen.

Datum: 16 juni

Jubileumsstämma – 4H 100 år!

4H:s riksförbundsstämma, organisationens årsmöte och högsta beslutande organ kommer 2018 att bli en festlighet tillsammans med Jordbrukare Ungdomens Förbund och Förbundet Skog och Ungdom. Samtliga organisationer kommer att hålla sin stämmor samtidigt, i samma hus, vid samma tid. Alla medlemmar är välkomna. Ombud med beslutanderätt utses på 4H:s olika länsförbundsstämmor.

Datum: 14-15 juli

Plats: Studiefrämjandets hus Kraftverket, Tranås

INFORMATION OM RIKSFÖRBUNDSSTÄMMAN HITTAR DU HÄR.

Jubileumsmingel

Den 14 juli inleds 4H:s riksläger och riksstämmorna för samtliga jubilerande förbund startar. Detta firas på kvällen med ett jubileumsmingel med underhållning och härligt sällskap. Samtliga rikslägerdeltagare, representanter från Jordbrukare Ungdomens Förbund och Förbundet Skog och Ungdom och samarbetspartners är varmt välkomna!

Datum: 14 juli

INFORMATION OM MINGELFESTEN HITTAR NI HÄR. 

RIX18- Jubileumssläger – 4H 100 år!

4H:s riksläger är ett årligt läger för medlemmar från 14 år och uppåt, från hela organisationen. Rikslägerveckan är en av de mest uppskattade aktiviteterna på hela året. Här kan ni läsa mer om veckans program.

Datum: 14-21 juli

Plats: Rås gård, Tranås

Hemsida: www.4h.se/rix18

Jubileumsdag – 4H 100 år!

Den nationella 4H-dagen slår på stort! 4H-dagen är ett gemensamt firande över hela Sverige. Alla- Allmänheten, besökare och medlemmar är välkomna att fira 4H-dagen. Det kommer att myllra av roliga lokala aktiviteter över hela Sverige.

Datum: 15 september

Plats: Hela Sverige

Internationell jubileumsdag

Internationella 4H-dagen firas över hela världen.

Datum: 1 november

Klöverhjältens Barngala

Klöverhjältens barngala är en galafest med mingel och uppträdanden. Denna gala är tänkt att vara ett avtramp genom vilket 4H:s organisation och ungdomarna i den verkligen ska få chansen att ta plats på samhällskartan som en plats där unga utvecklas och tar till vara på sin kreativitet, nyfikenhet och mod genom 4H:s vision och motto. Ledorden är att 4H:s ungdomar är superhjältar!

På Klöverhjältens Barngala kommer positiva exempel från årets verksamhet att tas upp. Pris för Årets Återvinnare kommer att delas ut till den som under året verkat för att bidra till en hållbar utveckling genom att återbruka, återvinna eller på annat sätt bidra till att spara på såväl jordens- som mänskliga resurser. Klöverhjältens hederspris kommer att delas ut till den som under året varit en god ambassadör för omtanke, glädje, kärlek och respekt i enlighet med 4H:s vision.

Galan kommer att genomföras i samarbete med Studiefrämjandet nationellt.

Datum: 24 november

Plats: Stockholm, Bryggarsalen, Odenplan