Ponnyridning

På lördagar (med vissa undantag) har vi ponnyridning och ibland även halvtimmesridning på 4H-gården. Utrustningen är handikappvänlig så att även rörelsehindrade barn kan rida. 

Kl 10-10.45 har vi ponnyridning på lördagar (stänger tidigare om det inte är kö). Håll koll på facebook innan  då ridningen kan vara inställd.

En del lördagar och lovdagar – information läggs ut på vår facebooksida – har vi även halvtimmesridning. Då bokar ni en ponny/häst och vi går tillsammans en runda i skogen. Föräldern/vuxen leder hästen som barnet rider på och personal från 4H går med.

Vi har träningsgjordar, en för stora hästar och en för ponny, med handtag som är anatomiskt utformade och ger en säker och trygg ridning. Eftersom sadeln inte behövs får barnet en varm närkontakt med hästen. Alla barn kan rida, även de med handikapp. Läs mer

Hästarna som finns att boka är:

– Agge, gotlandsruss, B-ponny. Agge är supersnäll och jättelugn. Bra nybörjarhäst. Bär max 50 kg.

– Norpan, shetlandsponny. Lite piggare shettis, kräver van vuxen som leder. Bär max 35 kg.

– Modig, nordsvensk brukshäst. Snäll men stor häst. Kräver van vuxen ledare pga hans storlek. Ingen maxvikt.

– Pia, norsk fjordhäst. Snäll men lite större häst, kräver hyfsat hästvan ledare.

Kostnad: 150 kr/barn. 100 kr/barn för medlemmar i Växjö 4H-klubb

Se alla hästarna här!

När vi annonserat om halvtimmesridning anmäler ni er till: vaxjo@4h.se. Skriv barnets namn och vilket ponny/häst ni vill boka. Först till kvarn! Bokningen är gällande då betalning av 150 kr gjorts till swishnummer 123 124 90 44.

 

 

Ok att använda
Säker och trygg ridning för alla.
Säker och trygg ridning för alla.