Höstlov på Växjö 4H-gård

Måndag- Tisdag
Kl 9-15 Höstlovsläger
Vi sköter tillsammans om gården, leker lekar,
pysslar mm. Barnen har med sig egen fika till
förmiddagen och eftermiddagen samt lunchlåda. Pris 450 kr + medlemskap.
Till anmälan

Onsdag
Kl 10.00 Djurguidning
Kl 13.00 Halvtimmesridning
Förbokas på vaxjo@4h.se. Info på 4h.se/vaxjo
Kl 13.45 Halvtimmesridning

Torsdag
Kl 10.00 Ponnyridning
Kl 14.00 Djurguidning

Fredag
Kl 10.00-11.00 Pyssel
Gör din egen halloweenpumpa
Kl 11.00 Djurguidning

ridning

Victoria är ny gårdsassistent

Linda Karlsson har slutat på Växjö 4H-gård i sommar. Ny gårdsassistent är istället Victoria Ögren Nyström, som kommer från Uppsala. Här berättar hon lite om sig själv!

 

Var bor du? I Hjortsberga en bit utanför Växjö

Familj? Jag bor tillsammans med min flickvän som också heter Viktoria. Jag är ursprungligen från Uppsala där mina föräldrar bor.

Har du några egna djur? Inte för tillfället, men min sambo har en minishettis som heter Nocco.

Vad gör du på fritiden? Jag är gärna i rörelse ute i naturen, till fots eller på cykel. Jag tycker också om att träna, läsa och resa.

Vad har du för utbildning och erfarenhet? Jag har konstvetenskaplig utbildning, men har gjort lite av varje. Jag har bland annat ridit högvakten i Stockholm och arbetat som ridlärare och guide i Hyde Park i London. När jag var yngre hade jag kaniner och tävlade i kaninhoppning.

Vilket är ditt favoritdjur på gården? Alla djur på gården är fantastiska, men jag har fastnat för Mellerudkaninerna som är sociala och nyfikna och kommer alltid fram för att hälsa.

Vad är det bästa med att jobba på 4H? Det bästa med att jobba på 4H är att se den glädje som djuren ger alla besökare till gården. Det är också väldigt inspirerande att se den omtanke som barnen och ungdomarna här ger djuren.

Kontakt: victoria.ogren.nystrom(@)4h.se

DSC_0098

Käpphästtävling

Lördag den 21 september arrangerar Växjö 4H-gård en käpphästtävling på höjder från 20-60 cm. Varje start kostar 50 kr/st och då ingår även en rosett. Betalning sker via faktura genom Membersky där du också väljer höjder. Fika finns att köpa på plats.

Klockan 10:15 samlas alla deltagare i fårhagen vid gårdens personalparkering för gemensam bangång. Vi siktar mot att sätta igång själva hoppningen vid ca 10:30 där starterna på 20 cm är först upp.

 

white-male-1847748_1920

Nyhetsbrev från Växjö 4H-gård har landat i din inkorg

Växjö 4H-gård mejlar en gång i månaden ut ett nyhetsbrev till alla medlemmar. Där informerar vi om aktuella aktiviteter och nyheter om gårdens verksamhet. Plus någon rolig film eller annat kul.

Idag den 18 april har nyhetsbrevet landat i alla medlemmars inkorgar. Hittar du det inte, kolla i skräpposten då det händer att det hamnar där. Trevlig läsning!

Valerio från Italien är volontär på gården

 

Volontären Valerio från Italien har hittat till 4H-gården i Växjö. Här kommer han att vara en värdefull resurs i arbetet med djuren och medlemmarna. 

Valerio är 20 år och kommer från byn Bizzarone utanför Como i norra Italien. Efter gymnasiet ville han tillbringa ett år utomlands för att komma underfund med vad han ska ägna framtiden åt. Han sökte volontärsjobb genom Erasmus+ som är EU:s program för utbildning, ungdom och idrott i Europa och ger fyra miljoner européer möjlighet att studera, praktisera eller jobba som volontärer utomlands. Erasmus+ betalar Valerios uppehälle medan Globala Kronoberg, en organisation som hjälper verksamheter att ta emot en volontär från ett annat land, tar hand om allt det praktiska som lokala transporter, svenskundervisning, med mera. De har också ordnat boende för Valerio i Växjö, där han bor med andra volontärer.

Varför blev det Sverige och 4H?

– Jag gillar svenska språket, hur det låter, och vill lära mig tala det. I Italien sjunger jag mycket och är intresserad av nordisk musik, speciellt svenska låtar. Sen lockas jag av naturen och klimatet här, jag gillar kalla vintrar, säger Valerio.

Han gillar också djur och barn, därför var valet lätt när han fick några alternativa platser att välja på i Växjö.

Nu ska Valerio börja med att lära sig sköta djuren på gården. Där han växte upp fanns höns och kaniner men han har ingen mer erfarenhet av djur, förutom två katter han har hemma.

  • Efterhand kommer han kunna göra alla sysslor på gården och blir en resurs på våra aktiviteter med våra medlemmar. Detta ger oss möjlighet att ordna aktiviteter nästan varje dag, speciellt då vi kommer att ta emot ytterligare en volontär lite längre fram, säger Sofia Lindwall Ek, gårdsföreståndare på Växjö 4H-gård.
Valerio

Valerio

Familjefest när barnteatern Pim och Pella kom till gården

Drygt 500 besökare kom till Växjö 4H-gård i helgen för att se barnteatern Pim och Pella. Alla fyra föreställningar blev fullbokade och det vackra vädret lockade också till spontanbesök. Vi tackar våra samarbetspartners Studiefrämjandet Kronoberg och Naturskyddsföreningen och alla funktionärer som hjälpt till.

Teatern, som arrangerats av Studiefrämjandet Kronoberg, handlar om de bästa vännerna Pim och Pella som tältar tillsammans för första gången. Pim älskar naturen och är van vid att vara utomhus. För Pella är det nytt och lite ovant att vara i skogen och det fanns mycket att lära sig om att vistas i naturen. Allemansrätten, att komma vilse och att inte skräpa ned i naturen var några budskap som framfördes på ett för barnen underhållande sätt.

Efter föreställningen fick alla barn och vuxna träffa Pim och Pella, gå på upptäcktsfärd på gården, hälsa på djuren, rida och åka häst och vagn. Många passade också på att köpa fika och grillad korv.

Då det blev ett uppskattat arrangemang kommer kanske Pim och Pella tillbaka till Växjö 4H-gård nästa år.

 

pimochpella

Klart med sommarläger på Teleborgs 4H-gård!

En god nyhet för alla barn på Teleborg – Växjö kommun har beviljat pengar till tre veckors 4H-gårdsläger på Teleborg, vid torpet Petersburg även i år. Sommargården startade upp 2018 och det blir alltså en fortsättning i sommar.

På gården kommer det att finnas kaniner, höns och får. Under lägerveckan tar barnen hand om gården och djuren på dagtid tillsammans med ledarna. Det blir också lekar, pyssel, besök på lantgård och mycket annat skoj.  Bland det bästa med våra läger är att barnen träffar många nya kompisar med samma intresse. De lär sig också mycket genom att få göra nya saker. Alla barn från sju år är välkomna att anmäla sig.

V 25 4H-gårdsläger

Måndag – torsdag, kl 9-15

v 26 4H-gårdsläger

Måndag – fredag, kl 9-15

V 32 4H-gårdsläger

Måndag – fredag, kl 9-15

Till anmälan

Barnteater och upptäcktsfärd på 4H-gården

Pim och Pella – Barnteater och upptäcktsfärd på Växjö 4H-gård

Nu blir det barnteater på 4H-gården! I samarbete med Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen ges fyra föreställningar om Pim och Pella.

Lördag 6 april kl 13 och 15

Söndag 7 april kl 11 och 13

Pim och Pella är bästa vänner och ska tälta tillsammans för första gången. Pim älskar naturen och är van vid att vara utomhus. För Pella är det nytt och lite ovant att vara i skogen. Det finns så mycket nytt att lära sig!

Efter föreställningen får alla barn och vuxna träffa Pim och Pella, gå på upptäcktsfärd på gården och hälsa på djuren, upptäcka naturen, sjunga djursånger, rida och åka häst och vagn. På plats finns även försäljning av fika och grillad korv (av olika sorter)

Föreställningen är ca 15 minuter

Pris: 50 kr/person (Fri entré för barn under 2 år)

Tryck här för att komma till biljettbokningen. Skriv Pim och Pella i sökrutan.

Ni uppger namnet för er bokning vid entrén på Växjö 4H-gård (ingen biljett behövs)

 

pimpellaannons

Äldre inlägg