Nyhetsbrev från Växjö 4H-gård har landat i din inkorg

Växjö 4H-gård mejlar en gång i månaden ut ett nyhetsbrev till alla medlemmar. Där informerar vi om aktuella aktiviteter och nyheter om gårdens verksamhet. Plus någon rolig film eller annat kul.

Idag den 18 april har nyhetsbrevet landat i alla medlemmars inkorgar. Hittar du det inte, kolla i skräpposten då det händer att det hamnar där. Trevlig läsning!

Valerio från Italien är volontär på gården

 

Volontären Valerio från Italien har hittat till 4H-gården i Växjö. Här kommer han att vara en värdefull resurs i arbetet med djuren och medlemmarna. 

Valerio är 20 år och kommer från byn Bizzarone utanför Como i norra Italien. Efter gymnasiet ville han tillbringa ett år utomlands för att komma underfund med vad han ska ägna framtiden åt. Han sökte volontärsjobb genom Erasmus+ som är EU:s program för utbildning, ungdom och idrott i Europa och ger fyra miljoner européer möjlighet att studera, praktisera eller jobba som volontärer utomlands. Erasmus+ betalar Valerios uppehälle medan Globala Kronoberg, en organisation som hjälper verksamheter att ta emot en volontär från ett annat land, tar hand om allt det praktiska som lokala transporter, svenskundervisning, med mera. De har också ordnat boende för Valerio i Växjö, där han bor med andra volontärer.

Varför blev det Sverige och 4H?

– Jag gillar svenska språket, hur det låter, och vill lära mig tala det. I Italien sjunger jag mycket och är intresserad av nordisk musik, speciellt svenska låtar. Sen lockas jag av naturen och klimatet här, jag gillar kalla vintrar, säger Valerio.

Han gillar också djur och barn, därför var valet lätt när han fick några alternativa platser att välja på i Växjö.

Nu ska Valerio börja med att lära sig sköta djuren på gården. Där han växte upp fanns höns och kaniner men han har ingen mer erfarenhet av djur, förutom två katter han har hemma.

  • Efterhand kommer han kunna göra alla sysslor på gården och blir en resurs på våra aktiviteter med våra medlemmar. Detta ger oss möjlighet att ordna aktiviteter nästan varje dag, speciellt då vi kommer att ta emot ytterligare en volontär lite längre fram, säger Sofia Lindwall Ek, gårdsföreståndare på Växjö 4H-gård.
Valerio

Valerio

Familjefest när barnteatern Pim och Pella kom till gården

Drygt 500 besökare kom till Växjö 4H-gård i helgen för att se barnteatern Pim och Pella. Alla fyra föreställningar blev fullbokade och det vackra vädret lockade också till spontanbesök. Vi tackar våra samarbetspartners Studiefrämjandet Kronoberg och Naturskyddsföreningen och alla funktionärer som hjälpt till.

Teatern, som arrangerats av Studiefrämjandet Kronoberg, handlar om de bästa vännerna Pim och Pella som tältar tillsammans för första gången. Pim älskar naturen och är van vid att vara utomhus. För Pella är det nytt och lite ovant att vara i skogen och det fanns mycket att lära sig om att vistas i naturen. Allemansrätten, att komma vilse och att inte skräpa ned i naturen var några budskap som framfördes på ett för barnen underhållande sätt.

Efter föreställningen fick alla barn och vuxna träffa Pim och Pella, gå på upptäcktsfärd på gården, hälsa på djuren, rida och åka häst och vagn. Många passade också på att köpa fika och grillad korv.

Då det blev ett uppskattat arrangemang kommer kanske Pim och Pella tillbaka till Växjö 4H-gård nästa år.

 

pimochpella

Klart med sommarläger på Teleborgs 4H-gård!

En god nyhet för alla barn på Teleborg – Växjö kommun har beviljat pengar till tre veckors 4H-gårdsläger på Teleborg, vid torpet Petersburg även i år. Sommargården startade upp 2018 och det blir alltså en fortsättning i sommar.

På gården kommer det att finnas kaniner, höns och får. Under lägerveckan tar barnen hand om gården och djuren på dagtid tillsammans med ledarna. Det blir också lekar, pyssel, besök på lantgård och mycket annat skoj.  Bland det bästa med våra läger är att barnen träffar många nya kompisar med samma intresse. De lär sig också mycket genom att få göra nya saker. Alla barn från sju år är välkomna att anmäla sig.

V 25 4H-gårdsläger

Måndag – torsdag, kl 9-15

v 26 4H-gårdsläger

Måndag – fredag, kl 9-15

V 32 4H-gårdsläger

Måndag – fredag, kl 9-15

Till anmälan

Barnteater och upptäcktsfärd på 4H-gården

Pim och Pella – Barnteater och upptäcktsfärd på Växjö 4H-gård

Nu blir det barnteater på 4H-gården! I samarbete med Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen ges fyra föreställningar om Pim och Pella.

Lördag 6 april kl 13 och 15

Söndag 7 april kl 11 och 13

Pim och Pella är bästa vänner och ska tälta tillsammans för första gången. Pim älskar naturen och är van vid att vara utomhus. För Pella är det nytt och lite ovant att vara i skogen. Det finns så mycket nytt att lära sig!

Efter föreställningen får alla barn och vuxna träffa Pim och Pella, gå på upptäcktsfärd på gården och hälsa på djuren, upptäcka naturen, sjunga djursånger, rida och åka häst och vagn. På plats finns även försäljning av fika och grillad korv (av olika sorter)

Föreställningen är ca 15 minuter

Pris: 50 kr/person (Fri entré för barn under 2 år)

Tryck här för att komma till biljettbokningen. Skriv Pim och Pella i sökrutan.

Ni uppger namnet för er bokning vid entrén på Växjö 4H-gård (ingen biljett behövs)

 

pimpellaannons

Välkommen till klubbens årsmöte!

 

2018 var ett händelserikt år i klubben. Verksamheten utökades med fler aktiviteter, läger och grupper. Boden har renoverats och blivit en bra lokal för inomhusaktiviteter och möten. Djuren och medlemmarna har blivit fler. Kort sagt, det händer mycket på gården!

Nu är det dags att planera för att detta året ska bli lika framgångsrikt! Missa inte årsmötet om du vill vara med och påverka verksamheten framöver.

Tid: 2 mars kl 14.00

Plats: Växjö 4H-gård, boden

Anmälan: senast 27 februari till vaxjo@4h.se

Vi bjuder på fika:)

Välkommen

/Styrelsen Växjö 4H-klubb

spring-1166564_1920

Nu kan du anmäla dig till sommarläger!

Nu fungerar vårt nya medlemssystem där du också anmäler dig till våra aktiviteter och läger. I sommar har vi läger under sex veckor från juni till augusti. Välkommen att boka!

Under en lägervecka tar vi hand om gården där vi har hästar, kaniner, höns, får, lamm, getter och grisar. Vi leker och lär känna en massa nya kompisar med samma intresse. Vi lär oss också mycket genom att göra nya saker. Alla mellanmål lagar/bakar vi själva så fika ingår men alla har med sig egen lunchlåda.

De flesta läger är 4H-gårdsläger vilket betyder att vi under veckan tar hand om alla djuren på gården lika mycket. Vi har också en vecka med fokus på hästskötsel och en med fokus på kaninskötsel.

Alla läger är från 7 år.

Mer info och anmälan
// // <style type=”text/css”> .wpb_animate_when_almost_visible { opacity: 1; }</style>//

Skidresa till Sälen

Skidresa till Lindvallen

 

Den 13-16 april 2019 arrangerar Länsförbundet Kronoberg åter den årliga skidresa. Även i år går resan till Lindvallen i Sälenfjällen.

Kostnad för resan är:

(17 år och under) 1750kr (+ ev medlemskap i 4H-klubb i Kronoberg)

(över 17 år)  2000kr (+ ev medlemskap i 4H-klubb i Kronoberg)

Ej medlem i 4H i Kronoberg  2500kr (medlemskap krävs i annat län)

I kostnaden ingår mat, boende, resa samt liftkort.

Mat på dit- och hemresa tillkommer samt skidhyra. Ungefärlig kostnad för hyra av skidutrustning amatörpaket är 550kr.

Anmälan här

IMG_0490-347x300

Äldre inlägg