Ny utrusning för handikappridning

Alla ska kunna vara med på 4H, även rörelsehindrade barn och ungdomar. Därför har vi börjat köpa in handikappanpassad utrustning. Träningsgjordar med handtag för handikappridning är det första inköpet!

Träningsgjordarna, en för stora hästar och en för ponny, har handtag som är anatomiskt utformade och ger en säker och trygg ridning. Eftersom sadeln inte behövs får barnet en varm närkontakt med hästen.

– Vi vet att umgänget med djur ger bra resultat både fysiskt och mentalt. Ridningen tränar muskulatur och motorik och de som har svårt att gå kan följa med i hästens rörelser som liknar våra, säger Linda Karlsson på Växjö 4H-gård.

Gjordarna passar även bra att använda vid ponnyridningen på lördagar. Nästa inköp blir en tvåhjulig skottkärra som inte kan välta och annan ergonomisk utrustning.

Pengarna till utrustningen har sökts och beviljats från Erik och Sigvards stiftelse.

– Vi söker ständigt pengar från olika stiftelser och fonder. Just den här stiftelsen är inriktad på hjälpverksamhet bland behövande bosatta i Växjö kommun. Vi beviljades 20 000 kronor, säger Sofia Ek, ansvarig på 4H-gården.

IMG_2175 (1)

 

IMG_2172 (1)

4H-3-4