4H i Uppsala län

Klubbar och gårdar

Uppsala läns 4H bedriver verksamhet på två stycken 4H-gårdar, Gränby och Årsta. Det finns även en stycken säsongsöppen 4H-gård i länet, Bäcksäter, som är en lägergård som är öppen på sommarlovet. Det finns cirka 25 stycken 4H-klubbar i Uppsala län som bedriver olika former av barn och ungdomsverksamhet. De tre mesta aktiva klubbarna i länet är Gränby 4H-klubbÅrsta 4H-klubb och Tuna 4H-klubb, de två förstnämnda bedriver verksamhet på 4H-gårdarna medan Tuna 4H-klubb bedriver verksamhet i Tuna by strax utanför Alunda.

Gårdarna och klubbarnas verksamhet styrs av medlemmarna och deras intressen. Ungefär 1200 medlemmar är registrerade i Uppsala läns 4H. Länsförbundet Uppsala läns 4H hjälper även till att samordna verksamhet för klubbarna och gårdar.

Är du intresserad av att starta en egen 4H-klubb? Då går du in här på 4H Sveriges hemsida där du finner mer information.

 

Projekt och samarbeten

Uppsala 4H driver även verksamhet i samarbete med andra föreningar och organisationer. Några av de största projekten riktade till skolan är Naturtolvan där vi samarbetar med Förbundet Skog och Ungdom och Föreningen Skogen och Djurtolvan där vi samarbetar med Djurskyddet. Vi har även ett nära samarbete med Studiefrämjandet samt med HSB och Uppsalahem.

rix16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppsala 4H:s länstrupp på Rixlägret i Värmland 2016.