Skokloster 4H-gård

Gården ligger vid Skokloster slott och har ett hus med stalldel för gotlandskaniner och höns. I beteshagarna går gutefår med lamm och Jämtgetter med killingar.

På gården finns Skoklosters 4H-klubb med verksamhet för barn och ungdomar.

Gården har öppet dagligen kl.11-16 under juni, juli och augusti och öppet helgdagar i maj och september. Onsdagen den 1:a maj öppnar gården för säsongen 2019. Då kommer kaniner och höns finnas på plats, i mitten av maj kommer även får och getter till gården. Vänligen notera att gården endast är öppen på helgdagar i maj och september, och öppen dagligen fr.o.m. första juni t.o.m. sista augusti.

Naturen är alltid öppen, kom gärna förbi och testa balansbanan i skogsdungen och andra uteaktiviteter. Låna kikare och spana på fåglar, vila i hängmattan, fika och vandra vildmarksstig. På gården finns kanoter och kajaker att hyra för fina paddelturer på Mälaren.

För aktuella evenemang gå in på Facebook Skokloster 4H. Där kan du även komma i kontakt med den ideella klubben och deras verksamhet.

Vill du engagera dig i Skokloster 4H eller boka guidad tur eller barnkalas, maila skokloster@4h.se.

Nedan kan du läsa om våra sommardagläger på Skokloster 4H.

61498735_2419098898311447_4897169891842326528_n

Sommardagläger på Skokloster 4H

Aktiva dagläger med utflykter, lek & bus, praktiska experiment och mycket glädje!

Utifrån Hjärta, Hand, Hälsa och Huvud, erbjuder vi dig en rolig och lärorik tid i vacker miljö med djur, natur och äventyr invid slottet. I sommar kommer dagläger erbjudas med olika teman för att passa olika åldrar och ”lära genom att göra” kommer prägla aktiviteterna.

Lägertillfällen: 13 – 14 juni, 9 – 11 juli och 31 juli – 2 augusti. Här kan du läsa mer om teman och åldersgrupper för våra läger på Skokloster 4HObservera att lägret 25 – 27 juni som står med i dokumentet inte är tillgängligt längre!

Ålder: Från 6 år, för mer information kolla länken ovan.

Tid: 9:00 – 16:00

Plats: Skokloster 4H-gård

Matsäck: Alla barn tar med sig egen lunch och två mellanmål (fruktstund på förmiddagen och lite stadigare till eftermiddagen). Vi har kylskåp, mikro, tallrikar, glas och bestick.

Kläder: Eftersom vi är ute större delen av dagen rekommenderar vi kläder efter väder, tänk även på att vi är på en bondgård och man kan bli lite smutsig.

Kostnad: 200 kr/lägerdag. OBS! Det är inte möjligt att anmäla sig till endast en dag utan anmälan gäller hela lägret.

OBS! Medlemskap är obligatoriskt för att försäkringar ska gälla! Om du inte är medlem idag klicka här.

Anmälan: Maila aktiviteter.skokloster@4h.se för att anmäla er. Ange barnets namn, barnets personnummer, adress, mail, telefonnummer, allergier, om barnet är vaccinerat mot stelkramp samt eventuell övrig information som kan vara bra för oss att känna till. Ange även vilket/vilka läger anmälan gäller. Lägren du kan anmäla dig till är:

9 – 11 juli (tis – tors)

31 juli – 2 augusti (ons – fre)

Frågor: För frågor om läger maila aktiviteter.skokloster@4h.se.

Skokloster 4H är ett Leader projekt inom insatsområdet “Lokal utveckling”.

Eu logga 2

Skokloster har satt upp rovdjursstängsel bekostat med EU-medel från länsstyrelsen.

sjv-logo-farg-rgb

Verksamheten sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Studiefrämjandet