Matskola

Matskola är ett dagläger där barn och ungdomar får lära sig om mat och motion på ett roligt, lärorikt och praktiskt sätt. För dig som gillar mat, att baka och lära sig nya saker är matskolorna en perfekt aktivitet. Under veckan lagar vi nyttig och närproducerad mat tillsammans med duktiga ledare. En dag under veckan besöker vi en bondgård för att se var vår mat kommer ifrån, denna dagen lagar vi även maten utomhus. Tillsammans lagar vi frukostar, luncher och mellanmål , detta varvar vi med motion i form av lekar och skoj.

4H:s motto “Lära genom att göra” genomsyrar matskolorna eftersom i princip alla aktiviteter är praktiska. Målet med matskolorna är att barn och unga ska få förståelse för hur vår matproduktion fungerar, få möta produkter från svenskt lantbruk, göra varierad och hälsosam kost till ett naturligt alternativ, ha kul med kost och motion samt bli sugna på att laga mat även hemma.

På grund av resursbrist kommer det inte anordnas några matskolor sommaren 2021, välkomna att delta på något av våra andra läger istället.

bild51
bild 1
IMG_20160924_094413
bild44