Matskola

Matskola är ett dagläger där barn och ungdomar får lära sig om mat och motion på ett roligt, lärorikt och praktiskt sätt. För dig som gillar mat, att baka och lära sig nya saker är matskolorna en perfekt aktivitet. Under veckan lagar vi nyttig och närproducerad mat tillsammans med duktiga ledare. En dag under veckan besöker vi en bondgård för att se var vår mat kommer ifrån, denna dagen lagar vi även maten utomhus. Tillsammans lagar vi frukostar, luncher och mellanmål , detta varvar vi med motion i form av lekar och skoj.

4H:s motto “Lära genom att göra” genomsyrar matskolorna eftersom i princip alla aktiviteter är praktiska. Målet med matskolorna är att barn och unga ska få förståelse för hur vår matproduktion fungerar, få möta produkter från svenskt lantbruk, göra varierad och hälsosam kost till ett naturligt alternativ, ha kul med kost och motion samt bli sugna på att laga mat även hemma.

Under höstlovet v.44 ordnar Uppsala läns 4H två matskolor, en i Björklinge och en i Gränby.

 

Matskola på Björkvallskolan i Björklinge

Datum: 28 oktober – 1 november (måndag – fredag v.44). Man anmäler sig till hela veckan, det är alltså inte möjligt att bara gå vissa dagar.

Ålder: 8 – 13 år.

Tid: 9:00 – 16:00

Plats: Björkvallsskolans hemkunskapssal

Pris: 650 kr/vecka. Uppsalahem sponsrar sina hyresgäster, kryssa i “Ja” i anmälningsformuläret om du bor i en Uppsalahem-fastighet.

Anmälan: För anmälan till matskola på Björkvallsskolan klicka här. Länken tar er till Studiefrämjandets hemsida där ni gör anmälan.

OBS! Medlemskap är obligatoriskt (215 kr /kalenderår) för att försäkringar skall gälla! Om du inte är medlem i en klubb inom Uppsala läns 4H idag klicka här och skapa medlemskap i Björklinge 4H.

 

Utomhus-matskola på Gränby 4H-gård i Uppsala

Datum: 29 oktober – 31 oktober (tisdag- torsdag v.44). Man anmäler sig till hela veckan, det är alltså inte möjligt att bara gå vissa dagar.

Ålder: 8 – 13 år.

Tid: 9:00 – 16:00

Plats: Gränby 4H-gård

Pris: 390 kr/3 dagar. Uppsalahem sponsrar sina hyresgäster, kryssa i “Ja” i anmälningsformuläret om du bor i en Uppsalahem-fastighet.

Anmälan: För anmälan till matskola på Gränby 4H-gård klicka här. Länken tar er till Studiefrämjandets hemsida där ni gör anmälan.

OBS! Medlemskap är obligatoriskt (215 kr /kalenderår) för att försäkringar skall gälla! Om du inte är medlem i en klubb inom Uppsala läns 4H idag klicka här och skapa medlemskap i Uppsala 4H-klubb.

 

Frågor: Har du frågor gällande matskolorna så maila dessa till uppsala@4h.se. Frågor gällande anmälan och fakturering hänvisas till Studiefrämjandet på uppsala@studieframjandet.se.

bild51
bild44
bild 1
IMG_20160924_094413