Sommarkollo på Eda lägergård

Längtar du till en sommar fylld av äventyr, nya vänner och minnen för livet?
4H:s övernattningsläger på Eda garanterar dig precis det!

Tillsammans hittar vi på äventyr i vatten och på land. Tänk dig att en sommardag där du får paddla kanot till soliga utflyktsmål i sällskap av nyfunna vänner, laga smaskiga s’mores över öppen eld och värma dig vid brasan i solnedgången. Vi längtar efter att få göra allt det där som hör lägersommaren till, och vi hoppas att just du är precis lika förväntansfull!

Målgrupp: 9 – 12 år (födelseår 2015 – 2012)

2024

Anmälningsvillkor

Lägerveckor:
V. 25: måndag 17 juni – torsdag 20 juni (avbrott fredag p.g.a midsommarafton)

V. 26: måndag 24 juni – fredag 28 juni

Tider:
Lämning: Första lägerdagen, kl. 11.00

Hämtning: Sista lägerdagen, kl. 15.00

Pris:
V. 25 (kortvecka): 3 000 kr + medlemskap

V. 26 (helvecka): 3 750 kr + medlemskap

Medlemskap:
Medlemskapet är ett krav för deltagande i vår lägerverksamhet. Medlemskapet innebär att deltagaren är försäkrad under sin vistelse hos oss – det är därför helt individuellt och behöver vara tecknat på deltagarens namn och personnummer.

Vill du veta mer om medlemskapet? Klicka nedan.

Övrig information:
Längre ner på sidan har vi samlat viktig information om lägret. Du kan även läsa under Vanliga frågor. Om din fråga inte besvaras så är du varmt välkommen att kontakta oss!

Eda hjärta
Kanot
Sjö

Bad & vatten

På lägerområdet finns det en allmän badplats.

Under lägret har vi inplanerade tillfällen för bad och paddling. I anmälan efterfrågar vi därför simkunskaper, vilket är otroligt viktig information för oss i arbetet med säkerheten på lägret. Däremot är simkunskaper inget krav för att få delta på lägret –  vi anpassar aktiviteterna till deltagarnas nivå.

Under lägret utgår vi framförallt ifrån MSB:s skrift om Säkerhet vid bad med barngrupp.

Vi har skarpa regler vid vattnet. Dessa innefattar bland annat:

  • Minst en ledare vistas i vattnet tillsammans med barnen.
  • Minst en ledare vistas på land med full uppsikt över vattnet.
  • Första hjälpen-kit är alltid med vid vattnet.
  • Barn utan simkunskaper får inte vistas i vattnet utan flythjälp och tilldelad ledare.
  • Minst två ledare i anslutning till vattnet har utbildning i HLR.

I allmänhet jobbar vi med tydlighet kring vattnet på lägret. Vi vistas bara vid stranden när det är planerat i schemat, vi har ett utsatt område där det är okej att simma, vi tillåter inte fysiska lekar i vattnet etc.

Vill du veta mer om hur vi jobbar kring detta?
Kontakta oss via uppsala@4h.se.

Kanoter1

Boende

På lägerområdet finns ett hus med rum för övernattning, uppdelade i 2- och 4-bäddsrum.

Vid ankomst hjälper ledarna till med rumsindelning enligt önskemål, och ser till att alla barn kommer till rätta i sina rum. Här får gärna anhörig vara med för att bära upp packning, bädda och säga ett ordentligt hejdå.

Önskemål kring rumsindelning kan meddelas i anmälan, eller vid incheckning till ledare på plats. Vi försöker i allra möjligaste mån att dela in rummen så att deltagarna känner sig nöjda och bekväma. Även ledare övernattar i samma hus, i egna rum, och finns på så sätt tillgängliga för deltagarna dygnet runt.

I huset för övernattning finns duschrum och toaletter. Fler toaletter finns även på övriga delar av lägerområdet.

Kanotläger 4

Mat

All mat som äts under lägervistelsen lagas av ledarna och deltagarna tillsammans, antingen i lägergårdens kök eller ute i naturen.

Under dagarna serveras frukost, lunch, middag samt flertalet mellanmål. Vi anser det vara av yttersta vikt att deltagarna får i sig ordentligt med mat på lägret, och planerar därför för barnvänliga måltider.

I anmälan efterfrågar vi matpreferenser och eventuella allergier, vilket är viktig information som vi behöver i ett tidigt skede för att kunna planera matsedeln och göra inköp utifrån detta. Information som delges ledarna under första lägerdagen kan inte tas i beaktning, då inköp redan är genomförda. Var därför noga med att meddela detta i anmälan!

 

EDA

Informera oss

I anmälan efterfrågar vi deltagarens speciella behov. Då vi inte har chans att lära känna lägerdeltagarna innan lägret börjar, så är det av stor vikt att anmälan innehåller all information som underlättar vårt förarbete och er upplevelse av lägret.

Vi vill uppmana er att notera särskilt viktiga medskick om barnet – hellre för mycket information än för lite! Det kan vara allt ifrån att barnet kan vara blygt, till att ledarna behöver ansvara över barnets mediciner. Allt detta är av yttersta vikt att vi får ta del av i ett så tidigt skede som möjligt. Vi gör vårt bästa för att kunna anpassa lägret så att det passar alla – men det kräver ett visst förarbete.

Var övertydliga i anmälan. Känner sig barnet osäkert på övernattningen? Gillar barnet inte korv? Har barnet en NPF-diagnos som kräver särskilt ledarstöd och intag av mediciner? Meddela det! Vi öppnar upp för dialog så att lägret kan bli så bra som möjligt för alla!

Att meddela viktig information på den första lägerdagen är inte möjligt, och riskerar innebära att vi inte kan ta emot deltagaren på lägret.