Covid-19

Vi följer olika riskanalyser, bl.a. Folkhälsomyndighetens och 4H Riks och följer utvecklingen kring coronaviruset Covid-19 noga.

Övriga anmälningsvillkor finner du här. 

Vanliga frågor

1. Kommer ni att anordna läger i sommar?

Ja, vi planerar att genomföra alla våra läger. Precis som förra året kommer att genomföra en rad åtgärder och ändringar i våra arrangemang för att minska smittorisken, men självklart kommer vi behålla den fantastiska lägerkänslan och göra allt vi kan för att skapa sommarens bästa läger.  

 

2.  Vad händer om ni måste ställa in ett läger?

Om vi p.g.a. Covid-19 måste ställa in ett läger kommer hela lägeravgiften att betalas tillbaka till alla deltagare. Medlemsavgiften kommer dock inte att betalas tillbaka. Detta gäller även om vi måste ställa in i sista minuten.

 

3. Vad händer om mitt barn blir sjuk och inte kan delta på lägret?

Om deltagaren visar symtom på Covid-19 så hör ni av er till oss via mail, uppsala@4h.se. Hela lägeravgiften betalas tillbaka (ej medlemsavgift).

 

4. Vad händer om mitt barn blir sjuk under lägret?

Alla deltagare som visar minsta symtom på Covid-19 kommer att skickas hem på direkten. Det är därför extra viktigt att anhöriga är kontaktbara under lägrets gång. Detta gäller även om en ledare blir sjuk under lägret. Lägeravgiften betalas tillbaka för de dagar deltagaren inte kan närvara på lägret (ej medlemsavgift). Vi kommer inte att kräva ett läkarintyg. Blir ditt barn sjukt under lägret, maila oss på Uppsala 4H så hjälper vi dig med återbetalning av lägeravgiften för de dagar ditt barn inte kan delta.

 

5. Kommer era lägerledare att få särskild information om hur de ska agera och tänka med anledning av utbrottet av Covid-19? 

Ja, alla våra ledare går en obligatorisk ledarkurs där det bl.a. kommer informeras om hur de ska agera och tänka på i samband med Covid-19.

 

Har du fler frågor eller funderingar, tveka inte att skicka iväg ett mail till uppsala@4h.se.

Uppsala 4H logga