Höstens Kurser 2021

Djuren har tillfälligt flyttat och vi har därför våra akitviteter på akalla 4H där både djur och personal är. Vi kommer att ha kurstillfällen på fredagar kl.16.00-17.15, man anmäler till de datum man vill gå på och anmälan sker senast torsdagen innan kurstillfället. Det är en djurskötarkurs och vi lär oss ta hand om djuren, rider, går fårpromenad, pysslar m.m

Priset är 60kr per tillfälle. Betalning sker på plats samma dag med swish.

 

För att vara med på våra kurser måste man ha betalat medlemsavgift på 300 kr per kalenderår. I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring och du får också tillgång till alla andra aktiviteter under året tex läger, kurser, övernattningar mm. Medlemavgiften återbetalas inte vid ev avbokning.

Anmäl dig till våra kurser HÄR

DJURSKÖTARKURS

På Djurskötarkursen får barn från 7 år lära sig att ta hand om gårdens djur och göra andra roliga aktiviteter ihop till exempel: testa på ridning, häst och vagn, pyssla, klippa får och baka.

 

MINILEDARKURS

Miniledarkursen är till för de barn som är 10 år (eller fyller tio samma år) och som har gått minst en termin på djurskötarkursen. Kursen är förberedande för att bli miniledare på gården. Barnen får fortsätta lära sig om allt de gjort på djurskötargruppen men lite mer ingående och får bli säkrare på hur allting funkar, för att sen när de är klara kunna hjälpa de yngre barnen. De får lära sig mer om djuren, gården och hur allt hänger ihop, och lära känna de befintliga ledarna.

Vad är en miniledare?

Som miniledare hjälper man till på djurskötargrupperna med de yngre barnen, man hjälper till vissa helger på gården och är med när vi har olika arrangemang. Som tack för detta får man vara med på en massa olika roliga aktiviteter som personalen planerar, tillsammans med de äldre ledarna. Man går minst 2 terminer på miniledarkursen för att bli färdig miniledare.

Som miniledare finns möjligheter att gå på en massa roliga kurser, från tömkörningskurs till ledarskapskurs och allt där emellan.

 

 

 

                      Anmäl dig till våra kurser HÄR