Stora Skuggans 4H-gård

Stora Skuggans 4H-gård ligger belägen i nationalstadsparken på Norra Djurgården, Stockholm. Gården startades upp 1984 och drivs i föreningsregi där styrelsen med medlemmarna fattar alla besluten.

Gården har aktiviteter att erbjuda vuxna och barn i alla åldrar. Vi har även ett fritidshem som drivs enligt LSS samt en daglig verksamhet. Under helgerna har vi ponnyvarv och turridning med islandshästar för allmänheten samt verksamhet för alla medlemmar.

På gården har vi grisar, kor, getter, får, kaniner, höns, katter och hästar. De flesta av djuren är av svensk lantras och vi är med i många genbanker för att hjälpa till att bevara dessa.

Gården är öppen varje dag kl. 10-15, då är djuren ute i sina hagar och man är välkommen att strosa runt i den vackra miljön.
För förskolor, fritids och skolor har vi visningar, bondgårdsskolor, kretsloppsbesök och häst och vagnturer som man kan boka på vardagar kl. 10-12.

Under alla skollov har vi lägerverksamhet. Vi har även läger för barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt för medlemmar under 7-år. Sex veckor under sommaren har vi ridläger och under vår och hösttermin har vi ridgrupper.

För mer info kan ni gå in på vår hemsida:www.storaskuggans4hgard.se

_MG_1609