Kallhälls 4H-gård

Kallhälls 4H-Gård ligger beläget i Järfällas natursköna miljöer. Du kan lätt ta dig hit både med bil och buss eller en fin promenad genom parken från Kallhälls Pendeltågsstation.

 

Kallhälls 4H-klubb startades 1974 som en del i ett stort Lantbruk, Ulvsättragård .

Gården satsar på att alla ska vara välkomna och på att stärka barnens självförtroende genom att de får ta ansvar över djur och visa respekt för varandra.

 

Människa och djur har levt sida vid sida i tusentals år. Det är först de senaste cirka 100 åren, med industrialiseringen och inflyttningen till städerna, som de flesta av oss har förlorat kontakten med främst bondgårdens djur. Därmed har vi också förlorat en länk till välbefinnande som förut var en del av vår vardag. Det finns nu möjlighet att återuppta detta genom att besöka gårdens lantbruksdjur .

Öppet alla dagar 9.00-16.00 .

 

För dig som vuxen som vill ha sysselsättning finns det även möjlighet att engagera dig ideellt med den dagliga gård och djurskötseln.

Under vardagar kan förskolor,skolor,särskolor samt fritidshem boka in olika besök och för dig som är 4 år-17 år finns det på eftermiddagar olika djur och ledarkurser. Under alla lov så kan du som fyllt 7 år gå på dagläger.

För dig som är behov av extra stöd finns det aktiviteter ,djurskötargrupp samt ridning.

 

 

Årstidernas gång blir extra tydliga på en gård; killingar och lamm på våren, sommarbete för djuren och “kaffe i bersån” för oss andra.

Framåt hösten drar man sig in i stugvärmen igen, kanske tovar eller spinner ull som vi klippt av fåren eller bakar på ägg som vi hämtat från hönsen.

Att umgås med djur på ett avslappnat sätt, tillfredsställer vidare människans sociala behov av att få vara accepterad, känna gemenskap och tillgivenhet, uppleva glädje och kärlek.

Välkomna att besöka oss och mer information om våra aktiviteter hittar du på vår hemsida www.kallhalls4h.se

Vi finns även på facebook https://www.facebook.com/kallhalls4hgard