Läger1
läger4
Läger3

Kurser

Djurkul · Djurskola · Hästskötarkurs · Medryttare · Djurskötare · Äventyrsskola

Vill du lära dig mer om djur och natur och träffa nya kompisar? På Stättared har vi olika aktiviteter för dig som gillar djur, djurkul för de yngre och djurskötare för de äldre och djurskola för dig som vill lära dig mer om våra djur. För dig som gillar hästar har vi hästskötarkurs och man kan bli medryttare på våra hästar eller ponnyer. Gillar du naturen och äventyr är Äventyrsskolan perfekt för dig! (Ej klart med start för nästa Äventyrsskola ännu).

För att delta i aktiviteterna måste du vara medlem i Stättareds 4H-klubb. Medlemsavgift: 370 kr/år, 410 kr/år för dig över 25 år.

Höstenskurser har startat, är du intresserad av att börja hos oss, gör en intresseanmälan!

Djurkul lördagar 10.00-11.00 för dig från 5 år, 500 kr/termin.
Tillsammans med en medföljande förälder umgås vi med djuren och sköter om dem.

Djurskola onsdagar 17.30-19.00, söndagar 10.00-11.30  och söndagar 13.00-14.30 för dig från 8 år, 600 kr/termin.
Vi lär oss om gårdens djur, hur man sköter dem, vad man kan göra med det man får från djuren och har kul. 

Djurskötarkurs tisdagar 17:30-19:00, 600 kr/termin
För sig som gått minst en termin på djurskola.

Hästskötarkurs torsdagar 17.30-19.00 för dig från 10 år, 600 kr/termin.
Vi lär oss hur man sköter om gårdens hästar, målet är att om man vill så ska man efter ett par terminer kunna bli medryttare. 

Medryttare Vill du bli medryttare på någon av våra hästar eller ponnyer? Du behöver ha goda  rid- och hästkunskaper sedan tidigare. Vi kommer överens om en dag och häst som passar dig. 1 000 kr för 3 månader.

Djurskötare lördagar och söndagar 09.00-11.00 för dig som gått på djurskola tidigare. Du är med och ta hand om djuren och får växa med ansvar. Detta är en del av gårdens ideella arbete och du betalar inte något utan hjälper oss med den dagliga skötseln av djuren. Du väljer om du vill vara med på lördagar eller söndagar.

Intresseanmälan kurser

Intresseanmälan kurser

Genom att klicka på skicka godkänner du även att vi får hantera dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter längre ner.


Hur hanterar vi dina personuppgifter?

Läger

Jullov, höstlov, sportlov, påsklov och i slutet av sommarlovet anordnar vi läger för dig från 8 år, ibland har vi särskilda läger för dig från 12 år.

Varje sommar arrangerar Hallands 4H lantgårdsläger på Stättareds 4H-gård.

På lägret sköter vi om gårdens djur, vi bakar, upplever lägermys, paddlar kanot, leker, är på spännande utflykter och såklart badar vi en massa. Vi lagar tillsammans vår mat och bor i rum på vandrarhemmet.