Kanot_Summer_2019
Bike_Summer_2019

Kanoting i Stora Hornsjön

På Stättared kan du hyra kanoter för paddling i Stora Hornsjön. Sjön ligger ca 1 300 meter från gården. Vid den lilla badplatsen och kanotförvaringen finns även ett vindskydd. Vi har 12 stycken kanoter av typ Linder Inkas 525. Varje kanot har två fasta sitsar. Det finns även några lösa extra sitsar.
Kanoten är godkänd för tre personer. Lastkapacitet: 400 kg.
Kanot per dag (från ca 09.00 till eftermiddag/kväll) inkl. 2 paddlar och 2 västar 250 kr
Extrasäte inkl 1 flytväst 50 kr
För bokning maila stattared@4h.se eller ring 0340-30003

Säkerhet och sjövett!

Tänk på att alltid använda flytväst och ditt sunda förnuft när du kanotar. Hur är vädret? Är det möjligt att paddla kanot? Tänk på att små vindpustar på land kan kännas betydligt mer i kanoten ute på sjön! Det kan bli tungpaddlat! Paddla därför längs sjökanten och inte rakt ut på öppet vatten. Ute på öppet vatten blåser   det oftast mycket mer. När du paddlat ut ur den lugna viken där kanoterna ligger blir vinden oftast mycket starkare och kan lätt göra att du driver över till fel sida av sjön!

Läs mer om kanoting i broschyren “Råd och tips till dig som vill paddla kanot” utgiven av Sjösäkerhetsrådet och Svenska Kanotförbundet.

Hyr roddbåt

I Stora Hornsjön har vi en även båt för uthyrning. Båten är en Linder 440 Fishing med plats för max 4 personer, max last på 400 kg.
Pris: 250 kr. (inkl. åror och flytväst) per dag från sa 09.00 till eftermiddagen/kvällen.
Stora Hornsjön ingår i Hornsjöarnas fiskevårdsområde och är en klarvattensjö med minst 14 olika fiskarter. Sjön mäter 43 meter på det djupaste och det finns flera fina “grynnor” som lämpar sig fint för stor abborre. Det har fångats abborrar på hela två kilo! Där hugger även gäddorna vilt.

Hyr cykel

Hyr cykel och hjälm på gården. För dig som vill förflytta dig lite snabbare och längre. Cyklarna är treväxlade Poni 24’’. Det kostar 75 kr per dag.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan