Ridlekis
För barn födda mellan 2007-2015

Ridlekis riktar sig till barn som antingen är nybörjare eller har viss tidigare hästerfarenhet. Vi sätter ihop grupperna så att barn i ungefär samma ålder får vara med varandra.

Vid ett vanligt ridlekistillfälle blandar vi ridning och teori, därför är det sällsynt att vi har separata teoritillfällen annat än vid riktigt dåligt väder. Ofta börjar eller avslutas lektionen med att göra i ordning ponnyerna inför/efter ridning. Alla barn rider på varsin häst samtidigt majoriteten av lektionerna, därför krävs det även att du som vuxen är med och leder ditt barn när det rider om/när behov finns.

Det finns ridlekisgrupper på olika nivåer:

  • Nybörjare
  • Viss tidigare riderfarenhet
  • Riderfarenhet

Detta så att barnen ska få ut så mycket som möjligt av sina ridlekisgrupper. Våra ridlärare kan avgöra vilken nivå som är lämplig för ditt barn. När barnen blivit mer erfarna och lägst 8 år gamla går det sedan att börja i en ridgrupp, läs mer om det och vilka förkunskaper som då krävs här

Varje grupp består av cirka 8 barn och har 2 ridlärare. Varje tillfälle är 60 minuter, 1 träff/vecka under 22 veckor.


Kostnader och anmälningsvillkor

Terminsavgift ridlekis:

2530 kr (115 kr/tillfälle, 22 tillfällen)

240 kr (medlemskap/kalenderår)

Medlemskap är obligatoriskt för att delta i all vår verksamhet. Familjepris på medlemskapet för deltagare under 26 år (från 2:a medlemmen): 190 kr/kalenderår

Läs anmälningsvillkoren här före du gör din anmälan.

Anmälan till vårterminen 2019 har öppnat nu. Anmälan görs via följande länkar:

Ridlekis

Ridgrupp

Djurskötselkurs

Fortsättningsanmälan för elever som gått under höstterminen och vill fortsätta till våren skulle ha varit inskickad före 15/10. Missade ni att skicka in er fortsättningsanmälan i tid så får ni göra en ny anmälan via någon av länkarna ovan.

Porträtt-3