Ridskola – från 7 år

Vi har ridgrupper för både nybörjare och mer rutinerade ryttare. Även vid ridgrupperna blandar vi ridning och teori, därför är det sällsynt att vi har separata teoritillfällen annat än vid riktigt dåligt väder. Ofta börjar eller avslutas lektionen med att göra i ordning ponnyerna inför/efter ridning. Alla barn rider på varsin häst samtidigt vid lektionerna, med ett fåtal undantag för ev. särskilda aktiviteter som exempelvis gymkhana, longering eller liknande.
Vår grundtanke med ridskolan är att barnen ska få lära sig så mycket som möjligt kring hästar, inte enbart det klassiska att “komma till lektionen, ta över hästen från förra ryttaren och sitta upp, rida en stund och åka hem”. För att bli en bra hästmänniska och ryttare behöver eleven även lära sig att ta hand om hästen i stallet, sadla och tränsa, lära sig olika teoretiska termer och vad de innebär, förstå hästens kroppsuppbyggnad, funktioner och vart olika kroppsdelar sitter, enklare hästsjukvård, säker hästhantering & stallsäkerhet, utfodring av hästen m.m. Kort och gott så försöker vi arbeta med ett helhetskoncept där fokus både ska vara på att ridning är ROLIGT, tryggt och lärorikt.

Ridgrupperna finns från steg 1 till steg 4. Mer om gruppnivåerna finns att läsa HÄR.

Varje grupp består av 8 barn och har 1-2 vuxna ridlärare beroende på vilken nivå barnen rider på. Varje tillfälle är 60 minuter, 1 träff/vecka under respektive termin.


Kostnader

Terminsavgift år 2021: 2850 kr (150 kr/tillfälle, 19 tillfällen under HT 2021)

Terminsavgift år 2022: 3100 kr (155 kr/tillfälle, 20 tillfällen under VT 2022)

Medlemskap: 290 kr

Medlemskap är obligatoriskt för att delta i all vår verksamhet. Ni löser medlemskap HÄR före terminsstart. Ett tecknat medlemskap räcker i ett kalenderår, dvs. från 1/1 tills 31/12 samma år. Familjepris på medlemskapet för deltagare under 26 år (från 2:a medlemmen): 280 kr/kalenderår.

Fakturering

All fakturering av terminsavgifter görs digitalt via Studiefrämjandet. Har ni anmält er i god tid före terminsstart så kommer fakturan via mail senast 14 dagar före terminen startar, anmäler ni er däremot närmare terminsstart eller efter terminsstart så skickas fakturan ut inom ett par dagar efter er anmälan.

Anmälningsvillkor

För att skicka in en anmälan måste ni godkänna våra anmälningsvillkor, som finns att läsa HÄR.

 

KÖLISTA TILL VÅRTERMINEN 2022 (FÖR NYA ELEVER)

Vill ni få en plats till våren? Skriv då upp er på kölistan HÄR, så kontaktar vi er i slutet av november/början av december med erbjudande om plats, när vi sätter ihop vårens grupper. Det är inte bindande att skriva upp sig på kölistan, utan ni får sedan välja att tacka ja eller nej till erbjuden grupp.

IMG_6565
IMG_6781