Pressmeddelande och information

Länsförbundet Västerbotten av Sveriges 4H har idag lämnat in en konkursansökan vid Umeå Tingsrätt på grund av sin ekonomiska situation.

Förtydligande: Vi på Röbäcks 4H-gård har med andra ord inte ansökt om konkurs, utan detta gäller enbart länsförbundet.

Detta berör inte oss i vår klubb och gård utan vårt arbete och verksamhet fortsätter som förut. Vi hoppas kunna bidra till att framöver bygga upp ett nytt och välfungerande länsförbund som kan bidra till att utveckla 4Hs verksamhet i hela länet och inte bara i vår klubb.

Styrelsen för Röbäcks 4H-gård för en dialog med Umeå Fritid kring verksamheten på Nydala 4H-gård, och återkommer när vi har mer information kring detta.

Kontakt vid frågor:

Jennifer Blomberg
Ordförande, Röbäcks 4H-gård
070-357 51 03
info@robacks4h.se

Mikaela Wikström
Förbundschef Sveriges 4H
072-853 23 66
mikaela.wikstrom@4h.se

häst
black-and-white-white-farm-photography-animal-horse-1830-pxhere.com

Fritidsverksamhet från 5/3 tis, ons, tor

Från och med 5/3 på tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan kl. 14.00-16.45 kan vi erbjuda gratis fritidsverksamhet för barn och ungdomar mellan cirka 6-15 år, men även yngre deltagare är givetvis välkomna i förälders sällskap. Vi kommer att blanda fri lek, djurskötsel, hästpyssel och vanliga bondgårdsysslor med ponnyridning och andra aktiviteter såsom läxhjälp m.m.

Ingen föranmälan krävs, men ni kommer att få fylla i ett formulär med barnets personuppgifter och målsmans kontaktuppgifter första gången ni deltar. Därefter går det bra att lämna barnet med vår vuxna ledare som kommer att vara Philippa Cederquist. Telefonnummer till ledaren är 072-210 57 05 (SMS:a om hon inte svarar).

Vid frågor kontakta info@robacks4H.se.

IMG_1247

Läxhjälp varje onsdag mellan 15.45-16.45 i klubbhuset.

Köldgräns

Köldgräns: Vid (cirka) -15 eller kallare är det ingen ridning vid lektionerna, utan teori eller andra aktiviteter. Är ni osäkra så SMS:a er ridlärare och fråga, numret står i kallelsen ni fick vid terminsstart. Ingen ridlektion blir inställd.

Däremot vill vi uppmärksamma ett problem och det är hur barnen är klädda. Häromdagen hade vi flera elever som kom till sina ridlektioner utan overall eller täckbyxor vid -10 grader. Det är inte acceptabelt, barnen måste vara klädda efter vädret för att inte frysa.

Själv står vi i personalen där i vinterskor, underställ, täckbyxor, tjocktröjor, vinterjackor, mössor, halsdukar och rejäla handskar: Samtidigt som små 10-åringar går runt i gummiridstövlar och ridbyxor med en tunn jacka. Vissa utan mössa eller pannband..

Vi ber er föräldrar, se till att barnen är lämpligt klädda och att ni hellre kollar termometern en extra gång före ni åker än att riskera att barnet är för kallt klädd. Skicka gärna med extra kläder. Kommer ni ändå till ridlektionen och inser att barnet har för lite kläder, fråga oss så får ni låna någonting – vi löser det – allt för att barnen inte ska behöva frysa.

Ridning är hos oss en utomhusaktivitet, ha det i åtanke för era barns skull.

Tips på lämpliga kläder för vinterridning finns här: https://www.4h.se/robacks/tips-pa-kladsel-for-vinterridning/

IMG_0438

Årsmöte

Årsmötet hålls måndag 25/2 kl. 20.00 på Kulturhuset Klossen, Ekonomstråket 6 på Ålidhem. Salen vi håller till i heter Nova och ligger på bottenvåningen. Föranmälan är obligatorisk och ska vara inskickad senast 24/2, anmäl ditt deltagande vid årsmötet här. Vid frågor kontakta info@robacks4H.se.

Stadgar finns att läsa här.

Medlem måste vara personligen närvarande vid mötet för att rösta. Motioner till klubbårsmöte skall vara inkomna senast 21 dagar före utlyst möte.

§ 14. Ärendelista klubbårsmöte:

1. Val av ordförande, vice ordförande och sekreterare för mötet,

2. Val av protokolljusterare,

3. Fastställande av röstlängd,

4. Godkännande av kallelsen,

5. Fastställande av ärendelista,

6. Styrelsens årsberättelse,

7. Revisorernas berättelse,

8. Fastställande av balansräkning,

9. Ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter,

10. Beslut om arbetsprogram för klubben,

11. Behandling av inkomna motioner och förslag från klubbens medlemmar,

12. Behandling av budget, a) Beslut om reviderad budget för innevarande år, b) Beslut om medlemsavgift för nästkommande år, c) Beslut om budget för nästkommande år d) Beslut om eventuell arvodering

13. Val av styrelsefunktionärer enligt §8,

14. Eventuellt val av klubbledare,

15. Val av revisorer enligt §12,

16. Val av ombud till länsförbundsstämma och planeringskonferens, 1 ombud för klubben samt ytterligare ombud för varje påbörjat 50-tal medlemmar, jämte minst 1 suppleant för dessa (se dock särskilt stadgande i länsförbundsstadgan).

17. Val av ombud till kretsens årsmöte, 1 ombud per klubb samt 1 ombud för varje påbörjat 10-tal medlemmar,

18. Val av representant vid studieavdelningens årsmöte,

19. Val av valberedning och sammankallande i denna,

20. Övriga ärenden.

IMG_0394

Tips på klädsel för vinterridning

Här kommer tips på hur du ska klä ditt barn inför vinterridning utomhus. Grundregeln är att sätt hellre på och skicka hellre med för mycket kläder, än för lite. Lager på lager-principen fungerar bra.

Lämpliga vinterridkläder är:

– Täckbyxor och tjockt fodrad vinterjacka eller en ordentligt fodrad overall

– Varm långärmad tröja, gärna stickad/annat varmt material

– Tubhalsduk av tjockare modell, gärna stickad eller fodrad

– Underställ

– Bakalava/skoterluva/tunn mössa utan tofs/tunt pannband

– Vinterstövlar/kängor/vinterridstövlar (liten klack, inte platt sula)

– Fodrade vinterhandskar, gärna tumhandske vid de kallaste temperaturerna. Tunnare handskar att ha inne i stallet vid borstning är även bra att skicka med, då fungerar vanliga fingervantar.

– Tjocksockar

Ridbyxor kan bäras under täckbyxor men lämpar sig bäst att använda utan när temperaturen är nollgradigt eller varmare, då med underställ under i början av våren. Gummiridstövlar/vanliga ofodrade stövlar passar bra när det blivit ett par plusgrader.

Vid frågor kontakta info@robacks4H.se. Vi kommer gärna med tips!

IMG_8961