ANMÄL HÄR: SOMMARLÄGER

Ridläger för nybörjare eller barn med viss tidigare riderfarenhet. Dessa läger är dagläger, under två vardagar på raken. Varje läger har två duktiga och pedagogiska ridlärare, samt ett flertal hjälpledare för att säkerställa att ert barn får en fantastisk lägervistelse på vår gård.
Ridläger för barn och ungdomar med riderfarenhet. Varje ridläger är dagläger som pågår under måndag-fredag en vecka, startdatum kan ni se nedan. Nivåbeskrivning finns därefter om ni klickar på länken. Är ni osäkra på vilken nivå ert barn rider på, boka en privatlektion och låt våra ridlärare avgöra. Rider ni redan hos oss så kan ni fråga ridläraren vid nästa lektionstillfälle.

Skriven av Röbäcks 4H-gård,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade
  Kommentarer: Kommentering avstängd

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2020-02-17

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna till Röbäcks 4H-gårds årsmöte, den 17/2 kl. 19.30 på Kulturhuset Klossen (Ekonomstråket 6), i salen Nova. Vi bjuder på gott fika & trevligt sällskap!

Föranmälan av deltagande ska göras, och sker via formuläret HÄR. Dagordning finns HÄR, övriga handlingar kommer finnas tillgängliga vid årsmötet.

Vid frågor kontakta oss via info@robacks4H.se.

IMG_1161

Skriven av Röbäcks 4H-gård,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade
  Kommentarer: Kommentering avstängd

FÖRSÄLJNING AV RESTAURANGCHANSEN

Nu har försäljningen av RESTAURANGCHANSEN startat för i år! Det finns häften och appar, kostnad 260 kr/st (varav 130 kr/st går till föreningen).

Under vecka 6 kan häften & appar hämtas ut på gården, se tider för utlämningen nedan. Betalning sker i förskott på plats via Swish, det innebär att ni själva håller reda på att de ni sålt till betalat er före ni hämtar ut häften & appar från oss.

OBS! Inga beställningar mailas in till oss denna gång. Förbokning sker inte, utan ni hämtar ut så många ni behöver vid någon av utlämningsdagarna på gården.

UTLÄMNINGSDAGAR:

Må 3/2 19.00-20.00

Ti 4/2 18.30-19.00

Sö 16/2 10.00-11.00

FÖR DELTAGARE I VERKSAMHETEN:

Deltar du eller ditt barn i vår verksamhet? Alla deltagare ska för vår räkning sälja minst 2 häften/appar av restaurangchansen under VT 2020. Det går att köpa sig fri från att genomföra detta för 300 kr, meddela då via mail att ni avser göra det istället för att vara med och sälja. Kontakt sker via ekonomi@robacks4H.se.

Den som säljer flest restaurangchansen vinner en privatlektion i ridning, med en av våra duktiga ridlärare. När försäljningen avslutas så meddelas det via sociala medier och hemsida, samtidigt anges vinnaren av privatlektionen.

Slide_App_hafte_komp1880x800_noprice-1

Skriven av Röbäcks 4H-gård,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade
  Kommentarer: Kommentering avstängd

TIPS: LÄMPLIGA KLÄDER FÖR RIDNING VINTERTID

VINTERINFORMATION & KLÄDSELINSTRUKTIONER

KÖLDGRÄNS FÖR RIDNING: Vid -15 eller kallare är det ingen ridning vid lektionerna, utan teori eller andra aktiviteter. Däremot bedöms detta från gång till gång av ridlärarna, eftersom det till exempel är skillnad på -15 och sol eller -15 och snöstorm. Samma gäller vid kraftig vind.

Är ni osäkra och vill veta i förväg så maila oss och fråga, inga ridlektioner ställs in.

VIKTEN AV ORDENTLIGA VINTERKLÄDER: Varje vinter dyker det upp elever (och föräldrar) som är för dåligt klädda för att över huvud taget vara utomhus. Vi ber alla vuxna att kolla termometern före ni kommer till oss, så att barnet blir lämpligt klädd. För de som rider på kvällstid, ha även i åtanke att det är kallare ute kvällstid än dagtid. Ta gärna med extra kläder att sätta på om det blir kallare än ni beräknat.

Har ni inga vinterkläder som ni vill att barnet bär i stallet eller glömmer dessa hemma någon lektion, säg till så har vi säkert något kvarglömt att låna ut. Barnen ska inte behöva frysa när de rider, då blir det inte roligt.

Att rida vintertid är inte ett problem. Är inte ryttaren klädd efter väderleken så blir det däremot inte trevligt att rida – framförallt händer och fötter är hårt utsatta för kyla när man sitter på en häst. Även ansiktet blir snabbt kallt, därför rekommenderar vi en balaclava (”skoterluva”) under ridhjälmen när det är kallare än -5 grader.

Lämpliga vinterkläder vid minusgrader:

– Täckbyxor + vinterjacka eller fodrad overall

– Buff (tjock tubhalsduk) – Underställ – Balaclava/tunn mössa utan tofs

– Vinterstövlar/kängor (med klack, ej platt sula)

– Rejält fodrade vinterhandskar för ridning

– Tunnare handskar att ha inne i stallet vid borstning

– Tjocksockar

Inte lämpligt vid minusgrader:

– Vanliga ridbyxor eller andra byxor, utan täckbyxor ovanpå

– Gummiridstövlar eller andra ridstövlar

– Tunna jackor eller enbart tjocktröja

– Mössor med tofs (dessa går inte att ha under en ridhjälm)

– Ofodrade handskar

Vinterkläder

Skriven av Röbäcks 4H-gård,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade
  Kommentarer: Kommentering avstängd