Från och med 2019 driver vi på Röbäcks 4H-gård även Nydala 4H-gård i Umeå, som enbart är öppen sommartid. På gården kommer det finnas höns, får, grisar, kalvar, kaniner, katter och hästar. Gården kommer att vara öppen för besökare 7 dagar per vecka, öppettider kommer inom kort.

Kontakt: nydala@robacks4H.se


Om Nydala 4H-gård

Öppet mellan 14/6-18/8 2019.

Sedan 1986 har 4H bedrivit sommarverksamhet på Nydala i samarbete med Umeå fritid och Umeå kommuns arbetsmarknadsavdelning. Kommunen äger byggnaderna men upplåter dessa till 4H under sommaren. Här får alla möjlighet att träffa de vanligaste lantbruksdjuren på ett naturligt och trivsamt sätt! Vi odlar även, allt från blommor till grönsaker.

Vill man baka tunnbröd, finns möjlighet att hyra den fina timrade bagarstugan, eller så kanske man kan köpa sig ett färskt bröd direkt från ugnen när det bakas för besökare.

Förutom försäljning av fika, hembakat bröd och glass ordnas det också en del kulturella aktiviteter för besökare i samarbete med Studiefrämjandet, föreningar eller kommunen. Man kan även grilla korv och vila sig på gårdsplanen. Prova-på-aktiviteter och läger förekommer även.

Ponnyridning förekommer regelbundet. I de närmaste omgivningarna finns campingen, ”Umelagun” och Nydalabadet. Möjligheter finns att spela tennis, beachvolleyboll samt fiska, hyra båt, basta på bastuflottar m.m.

Varmt välkommen till oss!

278460_171610309571060_7539330_o
får