Öppettider:

Gården har nu STÄNGT för säsongen 2021. Nydala 4H-gård öppnar återigen sommaren 2022. 

Kontakt: nydala@robacks4H.se


Om Nydala 4H-gård

Sedan 1986 har 4H bedrivit sommarverksamhet på Nydala i samarbete med Umeå kommun. Kommunen äger byggnaderna men upplåter dessa till 4H under sommaren. Här får alla möjlighet att träffa de vanligaste lantbruksdjuren på ett naturligt och trivsamt sätt! Vi odlar även, allt från blommor till grönsaker.

Vill man baka tunnbröd, finns möjlighet att hyra den fina timrade bagarstugan.

Förutom försäljning av fika, hembakat bröd och glass ordnas det också en del kulturella aktiviteter för besökare i samarbete med Studiefrämjandet, föreningar eller kommunen. Man kan även grilla korv och vila sig på gårdsplanen. Prova-på-aktiviteter och läger förekommer även.

I de närmaste omgivningarna finns campingen, ”Umelagun” och Nydalabadet. Möjligheter finns att spela tennis, beachvolleyboll samt fiska, hyra båt, basta på bastuflottar m.m.


Anpassningar pga. Corona/covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

För säkerhetsskull kommer vi inte att ha själva huset öppet för annat än personal, köp av fika från caféet görs därför genom en lucka på framsidan av huset. Bord med långt avstånd emellan att sitta vid finns utomhus. Vi ber alla att hålla ordentligt avstånd från varandra och vara noga med handtvätt/handsprit före intag av dryck, fika eller mat.

Är ni förkylda eller har några sorts sjukdomssymptom, stanna hemma av hänsyn till andra.


Kaninhotell

Vi erbjuder inhyrning av kaniner om ni ex. åker på semester. Kaninerna bor på nätterna i stora inomhusburar, och på dagtid vistats de vid bra väder i utomhusburar där de får äta gräs. För bokning, kontakta petra@robacks4H.se.

Prislista

1-2 veckor: 325 kr/vecka

Från 3:e veckan: 240 kr/vecka


Uthyrning av bagarstuga (ej 2021 pga. pandemin)

Vår fina, timrade bagarstuga går att hyra för framförallt tunnbrödsbakning. Pizzabak är ej tillåtet. Bagarstugan är fullt utrustad med de allra flesta redskap som kan ni kan tänkas behöva, och kostnaden är 395 kr/tillfälle inklusive ved.

Bagarstugan bokas sommartid genom mail till nydala@robacks4H.se. OBS! Övriga årstider än sommartid måste ni kontakta Umeå Fritid för bokning.


Gratis aktiviteter för barn och ungdomar – hela sommarlovet!

Måndagar till fredagar kl. 10.00-11.30 har vi kostnadsfria aktiviteter på Nydala 4H-gård, för alla sommarlovslediga barn (från ca. 6 år) och ungdomar.

Exempel på aktiviteter är djurskötsel, kaninhoppning, lekar & samarbetsövningar, vattenkrig m.m. Vädret och antal deltagare avgör hur vi lägger upp aktiviteten. Tanken är att på ett enkelt och roligt sätt lära barnen om olika djur, hur en bondgård fungerar och samtidigt umgås med nya kamrater.

För att delta behöver målsman fylla i ett formulär, aktiviteten rapporteras som annan folkbildningsverksamhet till Studiefrämjandet.

Formuläret måste fyllas i varje gång barnet ska delta, så kommer ni flera olika dagar fyller ni i formuläret vid varje tillfälle. Formuläret ska även vara inskickat före ditt barn börjat delta vid aktiviteten. Mer information finns på länken nedan.

ANMÄLNINGSFORMULÄR: Klicka här för att skicka in er anmälan.

IMG_9315
IMG_9291
IMG_9373
IMG_9478
IMG_2422