Köldgräns

Köldgräns: Vid (cirka) -15 eller kallare är det ingen ridning vid lektionerna, utan teori eller andra aktiviteter. Är ni osäkra så SMS:a er ridlärare och fråga, numret står i kallelsen ni fick vid terminsstart. Ingen ridlektion blir inställd.

Däremot vill vi uppmärksamma ett problem och det är hur barnen är klädda. Häromdagen hade vi flera elever som kom till sina ridlektioner utan overall eller täckbyxor vid -10 grader. Det är inte acceptabelt, barnen måste vara klädda efter vädret för att inte frysa.

Själv står vi i personalen där i vinterskor, underställ, täckbyxor, tjocktröjor, vinterjackor, mössor, halsdukar och rejäla handskar: Samtidigt som små 10-åringar går runt i gummiridstövlar och ridbyxor med en tunn jacka. Vissa utan mössa eller pannband..

Vi ber er föräldrar, se till att barnen är lämpligt klädda och att ni hellre kollar termometern en extra gång före ni åker än att riskera att barnet är för kallt klädd. Skicka gärna med extra kläder. Kommer ni ändå till ridlektionen och inser att barnet har för lite kläder, fråga oss så får ni låna någonting – vi löser det – allt för att barnen inte ska behöva frysa.

Ridning är hos oss en utomhusaktivitet, ha det i åtanke för era barns skull.

Tips på lämpliga kläder för vinterridning finns här: https://www.4h.se/robacks/tips-pa-kladsel-for-vinterridning/

IMG_0438
Skriven av Röbäcks 4H-gård,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade