Välkommen!

Röbäcks 4H-gård har funnits sedan 1985. Gården arrenderas av Umeå kommun och utgörs av ett klubbhus, en stor stallbyggnad, rasthagar och en mindre del betes-mark. Det finns också en fin ridbana.

4H är en internationell ungdomsorganisation med bred verksamhet inom allt från odling och djur till idrott och teater. Denna bredd gör att de flesta hittar något som passar just dem hos 4H. 4H är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation som startade i USA 1902. 4H i Sverige startades av JUF (Jordbrukare-Ungdomens Förbund) på 1920-talet och fick dagens självständiga form 1979. JUF och FSU (Förbundet Skog och Ungdom) är samverkande förbund.

Sedan början av 1970-talet har 4H haft 4H-gården som en unik verksamhetsform. 4H-gården ska efterlikna ett svenskt jordbruk med självhushåll – de djur som hålls bör vara svenska husdjursraser och växter som odlas ska vara de som hör hemma på svenska gårdar.

Ett av 4H-gårdens viktigaste mål är att alla på gården ska ta del i de sysslor som förekommer. Barn och ungdomar får på så sätt tidigt lära sig att ta ansvar.

4Hs motto är att “Lära genom att göra”. Med detta vill 4H göra lärandet till en lek och väcka nyfikenhet att söka mer kunskap ur huvudets H. Stora delar av vår verksamhet är just därför folkbildning, i samarbete med Studiefrämjandet.

Öppettider Röbäcks 4H-gård:

Måndag-torsdag: 14.00-20.00

Fredag: 08.00-14.00

Lördag: 08.00-14.00

Söndag: 08.00-19.00

Besökare är under öppettiderna varmt välkomna till oss för att titta på och klappa våra djur. Gratis entré, ingen förbokning krävs.

Nyheter

SFR+logo+svart+transparent+bakgrund