Från #metoo till #wedo- Stora Skuggans 4H-gård är ett av världens goda exempel på ett jämställt offentligt rum där tjejer och kvinnor är trygga.

IMG_7852       IMG_7853

 

Från #metoo till #wedo- Stora Skuggans 4H-gård är ett av världens goda exempel på ett jämställt offentligt rum där tjejer och kvinnor är trygga.

#Metoo-kampanjen har blivit en global protest som hjälper oss att förstå magnituden av problemen med sexuellt våld. När ofredanden sker i det offentliga rummet begränsar det friheten för halva jordens befolkning. Tankesmedjan Global Utmaning har skapat en digital världskarta som visar exempel från hela världen där människor organiserat sig för att förändra situationen, genom att skapa inkluderande mötesplatser, öppna för alla, där i synnerhet unga tjejer tar plats och får möjlighet att växa. Kartan visar också positiva exempel på hur FN:s globala mål för hållbar utveckling kan omsättas i praktiken. Det är med enorm stolthet vi kan presentera att Stora Skuggans 4H-gård i Stockholm har tagit plats på denna världskarta.

–  Detta är fantastiskt roligt och viktigt.  Att Stora Skuggans 4H-gård blev utvald som ett gott exempel som kan inspirera andra världen över känns som ett oerhört fint erkännande  för 4H-gårdsverksamheten generellt i Sverige.  4H som organisation arbetar inkluderande och tillsammans har personal och ideella verkligen lyckats skapa en plats där ungdomar vågar göra sin röst hörd. Vi fortsätter hela tiden arbetet med att utvecklas och vi vill bli ännu bättre- för alla barn och ungdomars skull, menar Annika Hemingstam, ordförande i Stockholms läns 4H.

Läs gärna mer om Tankesmedjan Global Utmanings arbete och hitta Stora Skuggans 4H-gård på världskartan. #Viär4H#Sveriges4H#UrbanGirlsMovement #Wedo #SDGs

 

Web: www.globalutmaning.se/interactive-map

Facebook: facebook.com/globalutmaning

Skriven av Riksförbundet Sveriges 4H,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade