Engagera dig för hela Sveriges 4H!

Vill du prova på något nytt? Vara med och jobba nationellt med 4H? Utveckla dina egna färdigheter? Just nu finns det flera uppdrag och saker som du kan engagera dig i på Riksförbundet.

Vilka uppdrag finns?

4H-Klubbarnas Riksfinal

4H-klubbarnas Riksfinal arrangeras under en helg där 4H-klubbar deltar med lag för att tävla i olika grenar mot andra lag från hela landet. Här söker vi framtida arrangörer/projektmedlemmar och funktionärer för att vara involverade i 4H-Klubbarnas riksfinal.

Medlemsundersökning

På stämman 2023 beslutades det att genomföra en medlemsundersökning i syfte att utreda medlemmarnas trivsel och förståelse av 4H. Nu söker vi en projektgrupp som vill jobba med detta uppdrag, det innebär att planera samt genomföra en medlemsundersökning i organisationen i samarbete med riksförbundsstyrelsen.

Nordiskt Läger 2025

Nästa år är det dags för Nordiskt läger och det är Sveriges 4H som ska stå som arrangör för lägret! Nordiskt läger liknar vårt Riksläger men samlar 4H:are från alla länder i Norden. Genom arrangörsskapet bygger vi broar mellan 4H-länder och 4H-medlemmar. Vill du vara med i en arrangörsgrupp/projektgrupp för nordiskt läger? Eller vara funktionär? Anmäl då ditt intresse!

Ekonomisk förvaltning 4H-gårdar

På stämman 2023 fick Riksförbundet i uppdrag att tillsätta en grupp som utreder hur den ekonomiska förvaltningen av 4H-gårdar ska stärkas på lång sikt samt rapportera om arbetet på stämman 2024. Gillar du frågor kopplat till 4H-gårdar och ekonomi? Vill du bidra till en långsiktig hållbar ekonomisk situation för våra 4H-gårdar? Då är denna projektgrupp något för dig!

Ekonomi – Gemensam kontoplan

Riksförbundsstyrelsen har fått i uppdrag att ta fram ett system för hur länsförbund, distrikt och andra enheter med större ekonomiska åtaganden årligen ska rapportera sin ekonomi till Riksförbundet. I uppdraget ingår bland annat att ta fram en gemensam kontoplan som bygger på det sätt ekonomin ska rapporteras samt en plan för utbildning i användning av denna. Detta arbete ska slutrapporteras på stämman 2024 och vi söker nu en remissgrupp för att få inspel på det arbetet som har gjorts. Vill du vara med och ge inspel i detta arbete? Anmäl ditt intresse!

Nationella Konferensen

Nationella Konferensen är en årlig återkommande konferens sista helgen i januari som samlar 4H:are från hela landet. Det är en helg av inspiration, utbildning och en chans att träffa andra 4H:are. Är du intresserad av att vara med och arrangera eller vara funktionär på Nationella Konferensen 2025? Anmäl ditt intresse!

Är du intresserad av uppdragen eller har några frågor?

Hör av dig till olof.segevall@4h.se

Skriven av Riksförbundet Sveriges 4H,

  Inlagd i kategori: Okategoriserade