Med anledning av COVID-19

Odenslunds 4H-gård håller öppet som vanligt, 09.00-17.00 alla veckans dagar. I stallbyggnaden finns handtvätts möjligheter, inne på toaletterna och i stallet. Har du symptom så ber vi dig att inte besöka gården. Håll avstånd till varandra och tänk på att tvätta händerna före och efter ditt besök. 

Även djur kan bära på smitta så tänk på detta när du eller dina barn klappar djuren.

Vi planerar för att genomföra vår verksamhet som vanligt även läge i sommar, men följer utvecklingen kring coronaviruset covid-19 noga. Självklart följer vi de rekommendationer från regering och Folkhälsomyndigheten som kan bli aktuella.

Utifrån våra riskanalyser och i samråd med Riksorganisationen Sveriges 4Hs rekommendationer anser vi att vår verksamhet och våra läger går att genomföra på ett säkert samt tryggt sätt för alla inblandade. Vi kommer att anpassa vår verksamhet och våra läger för att minska riskerna för att någon ska bli smittad av COVID-19.

Vi följer ständigt myndigheternas rekommendationer och anpassar oss efter dem.

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi har fått samt besvarat dessa. Vid ytterligare frågor är ni varmt välkomna att höra av er till oss genom antingen mail eller telefon.

Varmt välkomna!

Vanliga frågor & svar

Kommer ni att ställa in läger?

I nuläget planerar vi att utföra våra läger. Vi har gjort bedömningen att vi kan utföra dessa på ett tryggt sätt. Vi kommer att genomföra en rad åtgärder och ändringar i våra arrangemang för att minska smittorisken.


Vad händer om mitt barn blir sjukt under ett läger?

Om en deltagare blir sjuk under arrangemanget kommer denne att behöva åka hem och avbryta sin lägervistelse. Vi kan inte tillåta deltagare med symptom av COVID-19 delta. Vi kommer att återbetala de dagarna som deltagaren missar på grund av sjukdom.


Mitt barn har blivit sjuk får hen ändå delta på lägret eller aktiviteten?

Vi kan inte tillåta deltagare som har symptom som kan tyda på COVID-19 att delta då det innebär en för stor smittorisk. Vi förstår att deltagaren har sett framemot aktiviteten eller lägret under en lång tid och det är mycket tråkigt att behöva stanna hemma på grund av exempelvis en lättare förkylning. Men vi behöver ta vårt ansvar för att minska smittspridningen av COVID-19 och vi ber er därför att stanna hemma vid symptom.

Inget läkarintyg kommer att krävas vid avbokning av läger på grund av sjukdom.


Om ni skulle behöva ställa in får man pengarna tillbaka då?

Ja, vi kommer att återbetala hela lägeravgiften. Dock inte medlemsavgiften.


Får jag lämna en deltagare på läger när jag själv har symptom?

Nej. Vi ber er att stanna hemma och hitta någon som inte har symptom som kan skjutsa deltagaren.


Funderar du över något annat eller har frågor som rör vår verksamhet?
Kontakta oss via mail odenslund@4h.se
Läs mer om hur vårt Riksförbund resonerar kring Corona-viruset.

Sveriges 4H, vår riksorganisation har tagit fram rekommendationer och riktlinjer som vi också följer. Är du intresserad av att läsa mer om hur det resonerar kring Corona-viruset – klicka då på länken här nedan.

https://www.4h.se/kloverbladet/med-anledning-av-coronaviruset/