4H ponnykul-avslutning lördagen den 29 maj på Gullsjövägens ridbana!

 Darling o bella Milli agilty Gypsy Darling

 OBS! Pga. av Corona har vi restriktioner i år. Endast en vuxen per familj får komma. Alla som har minsta symptom stannar hemma. Vi håller avstånd till varandra.

Fika och mackor finns till försäljning!

AGILITY Start kl. 10:00

Du leder ponnyn över olika hinder. Det är tillåtet att röra din ponny och att gå med över hindren.

Klass 1: Lätt bana, öppen för alla (vuxen får hjälpa barn). Ej tävling.

Klass 2: Medelsvår bana. Tävling på poäng (10 per hinder + 1-10 på följande: tempo och vägval, glädje och fokus, kommunikation och samarbete.

Klass 3: Svår bana. Tävling på tid och poäng (10 per hinder +  1-10 på följande: tempo och vägval, glädje och fokus, kommunikation och samarbete. Högsta poäng med bästa tid vinner.

 

RIDTÄVLING Start kl. 11:30 

Ridning av bana med olika rörelsemoment och i  klass 2 och 3 hopphinder. Domaren bedömer ekipagets samarbete, förmåga att vara avslappnade med bibehållen energi, glädje och fokus, ryttarens kommunikation, vägval och följsamhet med maxpoäng 50. Inget avdrag för ges rivning eller vägran.

Klass 1: Lätt bana utan galopp och hinder.

Klass 2: Lätt bana med galopp och 2 låga hinder, ledare över hindren tillåtet.

Klass 3: Svårare bana med galopp och 5 hinder, något högre. Ryttaren ska kunna klara sig utan ledare.

KÖRTÄVLING – inställd

KÄPPHÄSTTÄVLING Start kl. 13:30

Anmälan sker på plats i sekretariatet. Anmälningsavgiften är 20 kr per klass. Ett begränsat antal käpphästar finns att låna för den som inte har en egen. Klasser finns som tävling på tid och fel eller clear-round då alla med felfri runda får en rosett. En höjdhoppartävling hålls sist. OBS, endast en Clear Round klass per ryttare.

Klass 1: Clear-round 30 cm

Klass 2A: Clear-round 50 cm
Klass 2B: Tävling på tid och fel 50 cm
Klass 3A: Clear-round 70 cm
Klass 3B: Tävling på tid och fel 70 cm
Klass 4: Höjdhoppstävling
Klass 5: Galopptävling (specialklass utan hinder) 40 meter sprint
Regler som gäller vid tävlingen:• Alla handgrepp kan användas men du måste RIDA käpphästen, du kan inte springa med den bredvid.• Starta inte förrän du fått signal.• Efter tre vägringar (eller annan olydnad) blir ekipaget uteslutet.• Hoppas hindret från fel håll, eller i fel ordning blir ekipaget uteslutet. I Clear-round klass blir du erbjuden en omstart.

 

Anmälan

Medlemmar i Naturhjältarnas 4H-klubb betalar 50 kr per klass och då är hästhyra inkluderat. Käpphästtävlingen är 20 kr per klass (anmälan sker på plats!). Deltagare i ponnykuls ridgrupper deltar gratis i en klass per gren (agility, ridning och käpphäst). Sista för-anmälningsdag är 27 maj. Efteranmälan 70 kr per klass (kan göras på plats). Betalning på plats i kontanter eller Swish. Anmäl till naturhjaltarna@4h.se

Med anmälan ska anges: 1. Namn och ålder. 2. Klass/klasser. 3. Hästens namn.

Frågor och anmälan till tävlingsansvarig: Petra Smyth e-post: naturhjaltarna@4H.se eller tel. 076-100 2468.

Fika och mackor finns till försäljning!

Välkomna!