Riksläger med 4H

4H:s Riksläger är ett arrangemang som årligen samarrangeras av Riksförbundet Sveriges 4H och ett av Sveriges 4H:s länsförbund och därav på olika platser i landet varje år. Lägret tar plats i samband med 4H:s riksförbundsstämma. Längden på lägret är vanligen en vecka oftast i juli månad.

På lägret samlas ungdomar, som är 14 år och uppåt, från olika platser i hela Sverige för att umgås, mysa, lägerbusa, bo i tält och tävla i lägertoppen. Lägertoppen är huvuddelen av rikslägret där länsförbunden tävlar i olika grenar och för att vinna en prestigefylld fana och äran. Grenar som brukar ingå i lägertoppen är exempelvis volleyboll, udda idrottsgren, stadsrally, talang och demo. Utöver lägertoppen brukar arrangörerna inkludera en aktivitetsdag där man har möjlighet att ta del av olika aktiviteter som länet har att erbjuda.

Det viktigaste med lägret är för många inte lägertoppen utan det som oftast beskrivs som det bästa med lägret är att man får träffa många andra ungdomar i olika åldrar och ha roligt tillsammans. Under dagarna sker vanligtvis arrangerade programpunkter och på kvällarna har man möjlighet att umgås med alla deltagare och kompisar. Hänga i cafétältet, dansa, sjunga runt lägerelden, utföra lägerbus och bada är bara några exempel på saker som sker under kvällar och ledig tid.

 

Rix19 – en härlig sommarvecka på Gotland!

Läs mer om årets roligaste vecka här

Rix19-Poster-A4-01