Riksförbundet Sveriges 4H söker förbundskonsulent

Sveriges 4H befinner sig i en spännande utvecklingsfas där tillväxt och framåtanda står i fokus. Vår vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden vilket genomsyrar allt vi tar oss för. Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation med ca 12 000 medlemmar utspridda över hela Sverige.

Vi söker nu en driven och förtroendeingivande person som motiveras av utmaningar och har god kommunikativ förmåga. För att lyckas i rollen som förbundskonsulent tror vi att du behöver vara strukturerad och ha förmågan att entusiasmera och övertyga. Ledning, samordning och samarbete är nyckelord som vi lägger stor vikt vid.

Förbundskonsulenten är personalchef över all av riksförbundet anställd personal och ingår i organisationens ledningsgrupp. Som en del av ledningsgruppen svarar du för att organisationens arbete bedrivs effektivt och ändamålsenligt. Du svarar till riksförbundsstyrelsen och tillsammans med övriga i ledningsgruppen arbetar ni för att ständigt utveckla och stärka samarbetet och ”vi-känslan” inom organisationen.

Vem är Sveriges 4H:s nye förbundskonsulent?

– Vi tror du är en person som har erfarenhet av att med stort engagemang leda organisationer, professionella eller ideella, och trivs i en ledande roll med chefskap i fokus
– Har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete
– Har ett kommunikativt och tydligt ledarskap
– Du är drivande, strukturerad, lyhörd och har förmåga att arbeta flexibelt i en komplex och dynamisk organisation
– Du kommer att företräda 4H, som vårt ansikte utåt, och du bör därför ha en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är också van att arbeta i en modern IT-miljö.
– Allra viktigast är nog att du har en förmåga att entusiasmera andra människor och delar 4H:s värderingar och vision!

Kompetenskrav:
- Relevant utbildning för tjänsten
– Förmåga att prioritera, delegera, ta beslut och att leda dig själv och andra
– Kunna arbeta med hela Sverige som arbetsfält
– Erfarenhet av chefskap

Det är även meriterande om du har:
– Erfarenhet av ideell föreningsverksamhet
– Erfarenhet av/kunskap om budgetarbete
– Förmåga att kunna initiera, planera och genomföra projekt
– Juridisk kunskap om avtal och lagar
– Körkort och tillgång till bil

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen:
Tjänsten är om 100% och tillträde sker efter överenskommelse. Resor inom hela landet förekommer inom tjänsten, så även uppdrag på kvällar och helger då du arbetar med ideellt engagerade personer. Tjänstens placering är flexibel men Riksförbundet Sveriges 4H:s kansli är beläget i Katrineholm.

Riksförbundet Sveriges 4H omfattas av kollektivavtal med Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet. Facklig kontaktperson är Erik Jahn, 072 40 28 586.

Hur blir jag Sveriges 4H:s nya förbundskonsulent?
Ansök idag genom att maila ditt CV till jobb@4h.se, där du också motiverar varför du är kvalificerad och motiverad att bli vår nye förbundskonsulent. Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag! Välkommen att ta kontakt med riksförbundets ordförande, Elin Niklasson på elin.niklasson@4h.se eller tel. 070-38 10 766, så berättar hon mer om verksamheten och tjänsten.