Projektledare och kommunikatör

4H startades i USA 1902 och kom till Sverige för över hundra år sedan. Sedan dess har 4H-andan och våra metoder spridit sig över hela världen och idag finns vi i 80 länder. Arbetssättet som genomsyrar allt vi gör är ”lära genom att göra” och vårt syfte är att utveckla barn och ungdomar till engagerade, välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden samt att främja ett sunt levnadssätt för barn och ungdomar genom friluftsliv, aktiv fritidsverksamhet och kulturella aktiviteter.

Idag har vi 200 klubbar varav ett 30-tal på 4H-gårdar med 2,5 miljoner besökare per år. Sammanlagt är vi 10.000 medlemmar runt om i Sverige.

Under 2022 kommer vi driva flera projekt finansierat av Svenskt Friluftsliv. Vi söker en visstidsanställd projektledare då vi under 2022 kommer att genomföra ett större projekt. Projekt syftar till att fler barn och unga ska mötas tillsammans ute i naturen. Projektet kommer att leda till att fler barn och unga får testa på att åka på läger och vara utomhus under sommaren. Det kommer leda till ökad kännedom om friluftsliv och allemansrätten hos dessa barn samt till motion och rörelse utomhus. Något som vi tror kommer att ge mersmak och påverka deras vardagsintressen även efter lägrets slut.

I uppdraget ingår att:

·         Planera sommarläger

·         Jobba på plats och leda sommarläger

·         Utbilda lägerledare

·         Skapa kommunikation som engagerar på sociala medier, hemsida och nyhetsbrev.

·         Ansvara för layout och text kopplat till projekt.

Vi är i en spännande fas där vi ser över och vill utveckla vårt kommunikationsarbete för att skapa bättre förutsättningar för att nå framgång i vårt arbete för barn och unga. Du kommer att få stor frihet i att forma vårt kommunikationsarbete.

Vi söker dig som har:

·         Utbildning inom projektledning eller dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva projekt

·         Utbildning inom kommunikation eller dokumenterad erfarenhet av detta

·         Erfarenhet av att arrangera och leda läger

·         Erfarenhet av arbete med barn och unga

·         Lätt att skapa nya och vårda kontakter

·         Stor förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva arbetet framåt

Meriterande är om du har erfarenhet av inkluderingsarbete och icke-diskriminering. Det är också en fördel om du sedan tidigare har erfarenhet av arbete inom idéburen sektor eller arbete med ideellt engagerade.

Som person är du initiativrik, självständig, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta med andra.

Du formulerar dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med vår värdegrund.

Tjänsten och placering
Tjänsten är en visstid under 2022 på heltid. Huvudkontoret är i Katrineholm men kanslipersonal arbetar även i Stockholm och Uppsala. Utöver det finns runt 150 medarbetare runt om i landet.

Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
CV och personligt brev skickas till jobb@4h.se. Skriv ”Projektledare” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetsutvecklare Malin Widell på Malin.widell@4h.se eller 073-143 93 87.

Välkommen med din ansökan!